Těstovinový salát s fazolemi a hráškem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 8 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 375 g orzo nebo jiné drobné těstoviny
- 250 g hrášek, čerstvý nebo mražený
- 250 g bob obecný (fazole fava), mražené či sterilované
- 140 g zakysaná smetana
- 1 citron, kůra a sťáva
- 1 lžíce parmezán strouhaný
- 1 hrst bazalka, nasekaná
Postup přípravy
- KROK 1
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, poté je slijte a propláchněte pod studenou vodou. Znovu sceďte. Hrách a fazole vařte 3 minuty povařte, pak je sceďte a nechte zchladnout. Promíchejte s těstovinami.
- KROK 2
Smíchejte zakysanou smetanu, citronovou šťávu a parmazán. Osolte, opepřete a přimíchejte do těstovin. Před podáváním posypte citronovou kůrou a bazalkou.