reklama

  • 375 g orzo
    nebo jiné drobné těstoviny
  • 250 g hrášek
    čerstvý nebo mražený
  • 250 g bob obecný (fazole fava)
    mražené či sterilované
  • 140 g zakysaná smetana
  • 1 citron
    kůra a sťáva
  • 1 lžíce parmezán
    strouhaný
  • 1 hrst bazalka
    nasekaná

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal334
  • tuky7g
  • nasycené4g
  • sacharidy53g
  • cukry4g
  • vláknina7g
  • proteín15g
  • sůl0.1g

Postup přípravy

  • krok 1

    Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, poté je slijte a propláchněte pod studenou vodou. Znovu sceďte. Hrách a fazole vařte 3 minuty povařte, pak je sceďte a nechte zchladnout. Promíchejte s těstovinami.

  • krok 2

    Smíchejte zakysanou smetanu, citronovou šťávu a parmazán. Osolte, opepřete a přimíchejte do těstovin. Před podáváním posypte citronovou kůrou a bazalkou.

reklama
reklama
reklama
reklama