Těstoviny à la carbonara s lososem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 2
Skip to ingredients
Suroviny
- 200 g špagety, tříminutové
- 1 lžička máslo
- 1 stroužek česneku, podrcený
- 150 ml smetana ke šlehání
- 2 vejce, rozšlehaná
- 3 lžíce čerstvě nastrouhaný parmazán
- 120 g uzený losos, odřezky nebo nakrájený na kousky
- 1/2 malý svazek pažitky, nakrájené
Postup přípravy
- KROK 1
Do osolené vroucí vody dejte vařit špagety. Mezitím na pánvi rozpusťte máslo, přidejte česnek a 1 minutu restujte. Sundejte z ohně.
- KROK 2
V misce prošlehejte smetanu, vejce, orestovaný česnek a polovinu parmazánu. Vmíchejte kousky uzeného lososa.
- KROK 3
Těstoviny sceďte a vložte do pánve. Vlijte směs s lososem, posypte pažitkou a promíchejte, teplo z těstovin by mělo lehce zahustit omáčku. Podávejte posypané zbylým parmazánem a spoustou čerstvě mletého černého pepře.