reklama

Suroviny

  • 200 g špagety, tříminutové
  • 1 lžička máslo
  • 1 stroužek česneku, podrcený
  • 150 ml smetana ke šlehání
  • 2 vejce, rozšlehaná
  • 3 lžíce čerstvě nastrouhaný parmazán
  • 120 g uzený losos, odřezky nebo nakrájený na kousky
  • 1/2 malý svazek pažitky, nakrájené

Postup přípravy

  • KROK 1

    Do osolené vroucí vody dejte vařit špagety. Mezitím na pánvi rozpusťte máslo, přidejte česnek a 1 minutu restujte. Sundejte z ohně.

  • KROK 2

    V misce prošlehejte smetanu, vejce, orestovaný česnek a polovinu parmazánu. Vmíchejte kousky uzeného lososa.

  • KROK 3

    Těstoviny sceďte a vložte do pánve. Vlijte směs s lososem, posypte pažitkou a promíchejte, teplo z těstovin by mělo lehce zahustit omáčku. Podávejte posypané zbylým parmazánem a spoustou čerstvě mletého černého pepře.

reklama
reklama
reklama
reklama