Těstoviny s cuketou, bazalkou a parmazánem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 175 g orecchiette
- 2 lžíce mandle oloupané a opražené
- 2 ks cuketa malá
- 1 stroužek česnek
- bazalka
- 2 lžičky olivový olej
- 3 lžíce parmezán strouhaný
- 1 lžíce citronová šťáva
Postup přípravy
- KROK 1
Těstoviny uvařte ve velkém množství vroucí osolené vody podle návodu na obalu. Mezitím najemno nasekejte mandle, cuketu nakrájejte na malé kousky, prolisujte česnek a lístky bazalky zbavte stopek. Ve velké pánvi rozehřejte olej a cuketu v ní opékejte 2 – 3 minuty, dokud nezačne měknout. Poté vhoďte česnek a polovinu bazalky a ještě 1 minutu restujte.
- KROK 2
Těstoviny sceďte a přidejte k cuketám spolu s mandlemi, zbytkem bazalky, parmazánem, solí, pepřem a citronovou šťávou. Vše promíchejte a podávejte s nastrouhaným parmazánem.