reklama

Suroviny

  • 175 g orecchiette
  • 2 lžíce mandle oloupané a opražené
  • 2 ks cuketa malá
  • 1 stroužek česnek
  • bazalka
  • 2 lžičky olivový olej
  • 3 lžíce parmezán strouhaný
  • 1 lžíce citronová šťáva

Postup přípravy

  • KROK 1

    Těstoviny uvařte ve velkém množství vroucí osolené vody podle návodu na obalu. Mezitím najemno nasekejte mandle, cuketu nakrájejte na malé kousky, prolisujte česnek a lístky bazalky zbavte stopek. Ve velké pánvi rozehřejte olej a cuketu v ní opékejte 2 – 3 minuty, dokud nezačne měknout. Poté vhoďte česnek a polovinu bazalky a ještě 1 minutu restujte.

  • KROK 2

    Těstoviny sceďte a přidejte k cuketám spolu s mandlemi, zbytkem bazalky, parmazánem, solí, pepřem a citronovou šťávou. Vše promíchejte a podávejte s nastrouhaným parmazánem.

reklama
reklama
reklama
reklama