Těstoviny s cuketou, bazalkou a parmazánem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Přejít na suroviny
- 175 g orecchiette
- 2 lžíce mandleoloupané a opražené
- 2 ks cuketamalá
- 1 stroužek česnek
- bazalka
- 2 lžičky olivový olej
- 3 lžíce parmezánstrouhaný
- 1 lžíce citronová šťáva
- kcal547
- tuky23g
- nasycené5g
- sacharidy69g
- cukry4g
- vláknina4g
- proteín20g
- sůl0.32g
Postup přípravy
krok 1
Těstoviny uvařte ve velkém množství vroucí osolené vody podle návodu na obalu. Mezitím najemno nasekejte mandle, cuketu nakrájejte na malé kousky, prolisujte česnek a lístky bazalky zbavte stopek. Ve velké pánvi rozehřejte olej a cuketu v ní opékejte 2 – 3 minuty, dokud nezačne měknout. Poté vhoďte česnek a polovinu bazalky a ještě 1 minutu restujte.
krok 2
Těstoviny sceďte a přidejte k cuketám spolu s mandlemi, zbytkem bazalky, parmazánem, solí, pepřem a citronovou šťávou. Vše promíchejte a podávejte s nastrouhaným parmazánem.