reklama

  • 1 lžíce řepkový olej
  • 2 ks cibule červená
    nakrájená na tenké plátky
  • 300 g kadeřávek
  • 300 g celozrnné těstoviny
    (penne nebo mafalda)
  • 4 lžíce krémový sýr
    s nízkým obsahem tuku
  • 4 lžíce bylinkové pesto

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal428
  • tuky13g
  • nasycené3g
  • sacharidy55g
  • cukry6g
  • vláknina11g
  • proteín17g
  • sůl0.7g

Postup přípravy

  • krok 1

    Ve velké pánvi na středním plameni rozehřejte olej. Smažte cibuli 10 minut, dokud nezměkne a nezačne karamelizovat. Přidejte kapustu a 100 ml vody, poté přikryjte a vařte dalších 5 minut, nebo dokud kapusta nezvadne.

  • krok 2

    Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Sceďte a trochu vody si ponechejte stranou. Těstoviny promíchejte s cibulovou směsí, měkkým sýrem a pestem, v případě potřeby přidejte kapku vody z těstovin. Případně dochuťte solí a pepřem.

reklama
reklama
reklama
reklama