Těstoviny s kadeřávkem a pestem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 1 lžíce řepkový olej
- 2 ks cibule červenánakrájená na tenké plátky
- 300 g kadeřávek
- 300 g celozrnné těstoviny(penne nebo mafalda)
- 4 lžíce krémový sýrs nízkým obsahem tuku
- 4 lžíce bylinkové pesto
- kcal428
- tuky13g
- nasycené3g
- sacharidy55g
- cukry6g
- vláknina11g
- proteín17g
- sůl0.7g
Postup přípravy
krok 1
Ve velké pánvi na středním plameni rozehřejte olej. Smažte cibuli 10 minut, dokud nezměkne a nezačne karamelizovat. Přidejte kapustu a 100 ml vody, poté přikryjte a vařte dalších 5 minut, nebo dokud kapusta nezvadne.
krok 2
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Sceďte a trochu vody si ponechejte stranou. Těstoviny promíchejte s cibulovou směsí, měkkým sýrem a pestem, v případě potřeby přidejte kapku vody z těstovin. Případně dochuťte solí a pepřem.