Těstoviny s kadeřávkem a pestem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 lžíce řepkový olej
- 2 ks cibule červená, nakrájená na tenké plátky
- 300 g kadeřávek
- 300 g celozrnné těstoviny (penne nebo mafalda)
- 4 lžíce krémový sýr s nízkým obsahem tuku
- 4 lžíce bylinkové pesto
Postup přípravy
- KROK 1
Ve velké pánvi na středním plameni rozehřejte olej. Smažte cibuli 10 minut, dokud nezměkne a nezačne karamelizovat. Přidejte kapustu a 100 ml vody, poté přikryjte a vařte dalších 5 minut, nebo dokud kapusta nezvadne.
- KROK 2
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Sceďte a trochu vody si ponechejte stranou. Těstoviny promíchejte s cibulovou směsí, měkkým sýrem a pestem, v případě potřeby přidejte kapku vody z těstovin. Případně dochuťte solí a pepřem.