Těstoviny s krémovým ořechovým pestem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 400 g těstovin
- 175 g vlašských ořechůpoloviny nebo kousky
- 1 stroužek česneku
- 1 hrst čerstvé bazalkylisty hrubě nasekané, plus navíc k podávání (volitelné)
- 100 g parmazánu
- 50 g másla
- 4 lžíce extra panenského olivového oleje
- 50 ml smetany
- kcal805
- tuky47g
- nasycené15g
- sacharidy77g
- cukry3g
- vláknina4g
- proteín23g
- sůl0.48g
Postup přípravy
krok 1
Uvařte těstoviny. Mezitím dejte vlašské ořechy a česnek do kuchyňského robotu a mixujte, dokud nejsou nasekané najemno. Přidejte bazalku, sýr, máslo a olej a ještě několikrát promíchejte.
krok 2
Smetanu nalijte na pánev a prohřejte. Přidejte dvě třetiny pesta a pomalu zahřejte, aby se rozpustilo.
krok 3
Když jsou těstoviny hotové, sceďte je, ponechte si 2 lžíce vařící vody z vaření těstovin a poté obojí smíchejte s omáčkou. Ihned podávejte, posypané extra parmazánem a bazalkou. Zbylé pesto vydrží v lednici až týden nebo zamrazené až měsíc.