reklama

  • 400 g těstovin
  • 175 g vlašských ořechů
    poloviny nebo kousky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 hrst čerstvé bazalky
    listy hrubě nasekané, plus navíc k podávání (volitelné)
  • 100 g parmazánu
  • 50 g másla
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 50 ml smetany

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal805
  • tuky47g
  • nasycené15g
  • sacharidy77g
  • cukry3g
  • vláknina4g
  • proteín23g
  • sůl0.48g

Postup přípravy

  • krok 1

    Uvařte těstoviny. Mezitím dejte vlašské ořechy a česnek do kuchyňského robotu a mixujte, dokud nejsou nasekané najemno. Přidejte bazalku, sýr, máslo a olej a ještě několikrát promíchejte.

  • krok 2

    Smetanu nalijte na pánev a prohřejte. Přidejte dvě třetiny pesta a pomalu zahřejte, aby se rozpustilo.

  • krok 3

    Když jsou těstoviny hotové, sceďte je, ponechte si 2 lžíce vařící vody z vaření těstovin a poté obojí smíchejte s omáčkou. Ihned podávejte, posypané extra parmazánem a bazalkou. Zbylé pesto vydrží v lednici až týden nebo zamrazené až měsíc.

reklama
reklama
reklama
reklama