Těstoviny s krémovým ořechovým pestem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 400 g těstovin
- 175 g vlašských ořechů, poloviny nebo kousky
- 1 stroužek česneku
- 1 hrst čerstvé bazalky, listy hrubě nasekané, plus navíc k podávání (volitelné)
- 100 g parmazánu
- 50 g másla
- 4 lžíce extra panenského olivového oleje
- 50 ml smetany
Postup přípravy
- KROK 1
Uvařte těstoviny. Mezitím dejte vlašské ořechy a česnek do kuchyňského robotu a mixujte, dokud nejsou nasekané najemno. Přidejte bazalku, sýr, máslo a olej a ještě několikrát promíchejte.
- KROK 2
Smetanu nalijte na pánev a prohřejte. Přidejte dvě třetiny pesta a pomalu zahřejte, aby se rozpustilo.
- KROK 3
Když jsou těstoviny hotové, sceďte je, ponechte si 2 lžíce vařící vody z vaření těstovin a poté obojí smíchejte s omáčkou. Ihned podávejte, posypané extra parmazánem a bazalkou. Zbylé pesto vydrží v lednici až týden nebo zamrazené až měsíc.