Těstoviny s krevetami, mascarpone a citronem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 2
Přejít na suroviny
- 140 g těstovinyideálně celozrnné fussii
- 85 g mražený hrášek
- 85 g mražený bob zahradnípokud chcete, vyloupaný
- 100 g brokolicerozebrané na malé růžičky
- 100 g vařené a oloupané krevety
- 1 citronz ½ nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva, ½ nakrájená na klínky
- 3 lžíce mascarponeideálně typ light
- malý svazek máta nebo bazalkalístky nasekané plus několik celých lístků na ozdobu
- kcal446
- tuky10g
- nasycené5g
- sacharidy58g
- cukry5g
- vláknina11g
- proteín31g
- sůl2.1g
Postup přípravy
krok 1
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, 4 minuty před koncem doby vaření vhoďte do vody k těstovinám zeleninu. Na posledních pár vteřin vložte krevety, aby se prohřály. Pak slijte, ale uchovejte si hrnek vody z těstovin. Těstoviny, zeleninu a krevety vraťte do hrnce.
krok 2
Přidejte do hrnce citronovou kůru i šťávu a mascarpone. Společně prohřejte a přidejte jen tolik vody z těstovin, aby vznikla krémová omáčka. Vsypte nasekanou mátu nebo bazalku, dochuťte čerstvě mletým černým pepřem a dosolte podle chuti. Nandejte těstoviny na 2 nahřáté talíře, posypte zbylými bylinkami a podávejte s klínky citronu.