Těstoviny s piniovými oříšky, brokolicí, sardinkami a fenyklem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porcí 6
Přejít na suroviny
- 4 lžíce panenský olivový olejplus na zakapání
- 500 g bucatininebo špagety
- 500 g fialová stonková brokolicevětší stonky rozpůlené
- 2 červená cibulenakrájená na plátky
- 4 stroužek česnekunakrájený na tenké plátky
- 1 malá bulva fenyklunakrájená na velmi tenké plátky
- 50 g solené sardinkynebo kvalitní konzervované sardinky v oleji
- 25 g piniové oříšky
- 25 g rozinky
- šťáva a kůra z ½ citronu
- chilli vločky
- kcal462
- tuky13g
- nasycené2g
- sacharidy67g
- cukry10g
- vláknina7g
- proteín18g
- sůl0.1g
Postup přípravy
krok 1
Ve velkém hrnci v osolené vodě uvařte podle návodu na obalu těstoviny. Na posledních 5 minut vaření přidejte brokolici.
krok 2
Mezitím ve velké pánvi rozehřejte olej, opečte na něm cibuli, pak přidejte plátky česneku a zvolna restujte 2 minuty. Vložte fenykl a opékejte ještě pár minut, dokud nezměkne. Sardinky natrhejte do pánve a ještě pár minut míchejte, aby se rozlámaly.
krok 3
Přidejte do pánve těstoviny, brokolici, piniové oříšky, rozinky a citronovou šťávou. Promíchejte, aby těstoviny spojily s olejem, opepřete čerstvě mletým pepřem a ihned podávejte, posypané citronovou kůrou a chilli vločkami.