Těstoviny s piniovými oříšky, brokolicí, sardinkami a fenyklem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porcí 6
Skip to ingredients
Suroviny
- 4 lžíce panenský olivový olej, plus na zakapání
- 500 g bucatini, nebo špagety
- 500 g fialová stonková brokolice, větší stonky rozpůlené
- 2 červená cibule, nakrájená na plátky
- 4 stroužek česneku, nakrájený na tenké plátky
- 1 malá bulva fenyklu, nakrájená na velmi tenké plátky
- 50 g solené sardinky, nebo kvalitní konzervované sardinky v oleji
- 25 g piniové oříšky
- 25 g rozinky
- šťáva a kůra z ½ citronu
- chilli vločky
Postup přípravy
- KROK 1
Ve velkém hrnci v osolené vodě uvařte podle návodu na obalu těstoviny. Na posledních 5 minut vaření přidejte brokolici.
- KROK 2
Mezitím ve velké pánvi rozehřejte olej, opečte na něm cibuli, pak přidejte plátky česneku a zvolna restujte 2 minuty. Vložte fenykl a opékejte ještě pár minut, dokud nezměkne. Sardinky natrhejte do pánve a ještě pár minut míchejte, aby se rozlámaly.
- KROK 3
Přidejte do pánve těstoviny, brokolici, piniové oříšky, rozinky a citronovou šťávou. Promíchejte, aby těstoviny spojily s olejem, opepřete čerstvě mletým pepřem a ihned podávejte, posypané citronovou kůrou a chilli vločkami.