reklama

  • 4 lžíce panenský olivový olej
    plus na zakapání
  • 500 g bucatini
    nebo špagety
  • 500 g fialová stonková brokolice
    větší stonky rozpůlené
  • 2 červená cibule
    nakrájená na plátky
  • 4 stroužek česneku
    nakrájený na tenké plátky
  • 1 malá bulva fenyklu
    nakrájená na velmi tenké plátky
  • 50 g solené sardinky
    nebo kvalitní konzervované sardinky v oleji
  • 25 g piniové oříšky
  • 25 g rozinky
  • šťáva a kůra z ½ citronu
  • chilli vločky

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal462
  • tuky13g
  • nasycené2g
  • sacharidy67g
  • cukry10g
  • vláknina7g
  • proteín18g
  • sůl0.1g

Postup přípravy

  • krok 1

    Ve velkém hrnci v osolené vodě uvařte podle návodu na obalu těstoviny. Na posledních 5 minut vaření přidejte brokolici.

  • krok 2

    Mezitím ve velké pánvi rozehřejte olej, opečte na něm cibuli, pak přidejte plátky česneku a zvolna restujte 2 minuty. Vložte fenykl a opékejte ještě pár minut, dokud nezměkne. Sardinky natrhejte do pánve a ještě pár minut míchejte, aby se rozlámaly.

  • krok 3

    Přidejte do pánve těstoviny, brokolici, piniové oříšky, rozinky a citronovou šťávou. Promíchejte, aby těstoviny spojily s olejem, opepřete čerstvě mletým pepřem a ihned podávejte, posypané citronovou kůrou a chilli vločkami.

reklama
reklama
reklama
reklama