reklama

Suroviny

  • 250 g tagliatelle
  • 500 g zelený chřest
  • 150 g uzená slanina
  • 1 stroužek česnek
  • 7 g sůl
  • 2 g pepř, čerstvě mletý
  • 2 g muškátový oříšek
  • 100 ml smetana ke šlehání
  • 20 g parmazán

Postup přípravy

  • KROK 1

    Do hrnce dejte asi 2 litry vody, přidejte 5 g soli a přiveďte k varu. Když voda začne vřít, přidejte těstoviny a uvařte al dente (podle doby uvedené na obalu). Do sklenice nalijte 100 ml vody, ve které se těstoviny vařily. Uvařené těstoviny sceďte a propláchněte studenou vodou.

  • KROK 2

    Chřest omyjte, odlomte a vyhoďte tvrdé konce, a pak chřest nakrájejte na menší kousky (cca 4–5 cm).

  • KROK 3

    Slaninu nakrájejte na malé kostičky či proužky.

  • KROK 4

    Česnek prolisujte. Parmazán nastrouhejte nahrubo.

  • KROK 5

    Slaninu nasucho opečte dozlatova (asi 5 minut). Potom přidejte nakrájený chřest a společně se slaninou za občasného promíchání opékejte asi 15 minut.

  • KROK 6

    Poté přidejte prolisovaný česnek, špetku soli, čerstvě mletého pepře a muškátového oříšku.

  • KROK 7

    Do pánve ke chřestu vlijte vodu z vaření těstovin a smetanu. Míchejte, aby se ingredience spojily do hladké omáčky. Nakonec přidejte uvařené těstoviny.

  • KROK 8

    Těstoviny s chřestem rozdělte na talíře a posypte strouhaným parmazánem.

reklama
reklama
reklama
reklama