Těstoviny se slaninou a chřestem
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Velmi snadné
- Na 2 porce
Suroviny
- 250 g tagliatelle
- 500 g zelený chřest
- 150 g uzená slanina
- 1 stroužek česnek
- 7 g sůl
- 2 g pepř, čerstvě mletý
- 2 g muškátový oříšek
- 100 ml smetana ke šlehání
- 20 g parmazán
Postup přípravy
- KROK 1
Do hrnce dejte asi 2 litry vody, přidejte 5 g soli a přiveďte k varu. Když voda začne vřít, přidejte těstoviny a uvařte al dente (podle doby uvedené na obalu). Do sklenice nalijte 100 ml vody, ve které se těstoviny vařily. Uvařené těstoviny sceďte a propláchněte studenou vodou.
- KROK 2
Chřest omyjte, odlomte a vyhoďte tvrdé konce, a pak chřest nakrájejte na menší kousky (cca 4–5 cm).
- KROK 3
Slaninu nakrájejte na malé kostičky či proužky.
- KROK 4
Česnek prolisujte. Parmazán nastrouhejte nahrubo.
- KROK 5
Slaninu nasucho opečte dozlatova (asi 5 minut). Potom přidejte nakrájený chřest a společně se slaninou za občasného promíchání opékejte asi 15 minut.
- KROK 6
Poté přidejte prolisovaný česnek, špetku soli, čerstvě mletého pepře a muškátového oříšku.
- KROK 7
Do pánve ke chřestu vlijte vodu z vaření těstovin a smetanu. Míchejte, aby se ingredience spojily do hladké omáčky. Nakonec přidejte uvařené těstoviny.
- KROK 8
Těstoviny s chřestem rozdělte na talíře a posypte strouhaným parmazánem.