Těstoviny v benátském stylu
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 2 ks červená cibule
- 1 lžíce olivový olej
- 200 g těstoviny, vřetena
- 4 lžíce balzamikový ocet
- 2 lžíce sultánky
- 4 lžičky kapary
- 2 lžíce piniové oříšky, pražené
- 140 g špenát, listy
Postup přípravy
- KROK 1
Na oleji cibuli v nepřilnavé pánvi restujte cibuli asi 10 minut do měkka. Mezitím uvařte těstoviny.
- KROK 2
Do změklé cibule vmíchejte ocet, rozinky, kapary a větší část piniových semínek. Lehce osolte a opepřete. Minutu prohřívejte. Přidejte špenát a trochu horké vody z vaření těstovin, promíchejte, aby špenát zavadl. Těstoviny slijte a smíchejte s cibulovou směsí. Rozdělte do misek, posypte zbývajícími piniovými semínky.