reklama

Suroviny

  • 2 ks červená cibule
  • 1 lžíce olivový olej
  • 200 g těstoviny, vřetena
  • 4 lžíce balzamikový ocet
  • 2 lžíce sultánky
  • 4 lžičky kapary
  • 2 lžíce piniové oříšky, pražené
  • 140 g špenát, listy

Postup přípravy

  • KROK 1

    Na oleji cibuli v nepřilnavé pánvi restujte cibuli asi 10 minut do měkka. Mezitím uvařte těstoviny.

  • KROK 2

    Do změklé cibule vmíchejte ocet, rozinky, kapary a větší část piniových semínek. Lehce osolte a opepřete. Minutu prohřívejte. Přidejte špenát a trochu horké vody z vaření těstovin, promíchejte, aby špenát zavadl. Těstoviny slijte a smíchejte s cibulovou směsí. Rozdělte do misek, posypte zbývajícími piniovými semínky.

reklama
reklama
reklama
reklama