Celozrnné špagety s avokádovou omáčkou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření -
- Velmi snadné
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 2 avokádo, bez pecky, oloupané a nakrájené
- 1 citron, šťáva a kůra
- 25 g loupané mandle
- 1 stroužek česneku
- 1 malé balení bazalka
- 300 g celozrnné špagety
- 25 g parmazán (nebo vegetariánská alternativa), jemně nastrouhaný k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Dužinu avokáda, vymačkanou šťávu a jemně nastrouhanou kůru z citronu, mandle, česnek a polovinu bazalky dejte do kuchyňského robotu. Rozmixujte do hladka, poté dejte do lednice.
- KROK 2
Špagety uvařte podle návodu na obalu. Sceďte a vmíchejte avokádovou omáčku. Před podáváním posypte zbývajícími lístky bazalky a strouhaným sýrem (pokud používáte).