reklama

Suroviny

  • 2 avokádo, bez pecky, oloupané a nakrájené
  • 1 citron, šťáva a kůra
  • 25 g loupané mandle
  • 1 stroužek česneku
  • 1 malé balení bazalka
  • 300 g celozrnné špagety
  • 25 g parmazán (nebo vegetariánská alternativa), jemně nastrouhaný k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Dužinu avokáda, vymačkanou šťávu a jemně nastrouhanou kůru z citronu, mandle, česnek a polovinu bazalky dejte do kuchyňského robotu. Rozmixujte do hladka, poté dejte do lednice.

  • KROK 2

    Špagety uvařte podle návodu na obalu. Sceďte a vmíchejte avokádovou omáčku. Před podáváním posypte zbývajícími lístky bazalky a strouhaným sýrem (pokud používáte).

reklama
reklama
reklama
reklama