reklama

  • 2 avokádo
    bez pecky, oloupané a nakrájené
  • 1 citron
    šťáva a kůra
  • 25 g loupané mandle
  • 1 stroužek česneku
  • 1 malé balení bazalka
  • 300 g celozrnné špagety
  • 25 g parmazán (nebo vegetariánská alternativa)
    jemně nastrouhaný k podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal435
  • tuky20g
  • nasycené3g
  • sacharidy47g
  • cukry2g
  • vláknina10g
  • proteín13g
  • sůl0.2g

Postup přípravy

  • krok 1

    Dužinu avokáda, vymačkanou šťávu a jemně nastrouhanou kůru z citronu, mandle, česnek a polovinu bazalky dejte do kuchyňského robotu. Rozmixujte do hladka, poté dejte do lednice.

  • krok 2

    Špagety uvařte podle návodu na obalu. Sceďte a vmíchejte avokádovou omáčku. Před podáváním posypte zbývajícími lístky bazalky a strouhaným sýrem (pokud používáte).

reklama
reklama
reklama
reklama