Gnocchi s cuketou, mascarpone a jarní cibulkou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 300 g čerstvé gnocchi
- 1 lžíce olivový olej
- 1 chilli paprička červená, nakrájená, zbavená semínek, volitelně
- 1 cuketa, středně velká , nakrájená škrabkou na tenké proužky
- 4 jarní cibulka, nasekaná
- kůra z 1 citronu
- 2 vrchovaté lžíce mascarpone
- 50 g parmazán, nastrouhaný, nebo vegetariánská alternativa
- listový salát – směs, k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Gnocchi uvařte podle návodu na obalu. Sceďte a si naběračku vařící vody si ponechejte stranou.
- KROK 2
Na pánvi rozehřejte olej. Chilli a cuketu vařte 3 minuty do změknutí. Přidejte jarní cibulku, kůru, mascarpone, polovinu parmezánu a vodu, kterou jste si nechali stranou. Rozmixujte dohladka, přidejte gnocchi a prohřejte.
- KROK 3
Okořeňte, rozdělte do 2 pečících misek a posypte zbylým parmazánem. Grilujte 2-3 minuty, dokud povrch nezačne bublat. Podávejte s listy salátu.