reklama

  • 400 g balení bramborových gnocchi
  • 5 ks jarní cibulka
  • 100 g sýr s modrou plísní
    například Dolcelatte
  • 250 g mascarpone
  • 225 g baby špenát
    propláchnutý ze sáčku
  • 50 g americká slanina
    dokřupava opečená
  • zelený salát a chléb
    k podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal576
  • tuky41g
  • nasycené24g
  • sacharidy38g
  • cukry0g
  • vláknina3g
  • proteín16g
  • sůl2.61g

Postup přípravy

  • krok 1

    K přípravě noků dejte vařit osolenou vodu v hrnci. Mezitím nakrájejte jarní cibulku a sýr s modrou plísní. Do velké hluboké pánve dejte mascarpone, přidejte modrý sýr, jarní cibulku a nechte na mírném ohni rozpustit.

  • krok 2

    Sýrovou směs promíchejte. Dejte noky do vroucí vody a vařte je asi 3 minuty, dokud nevyplavou na povrch.

  • krok 3

    Po velkých hrstech přidávejte špenát do sýrové směsi a míchejte, dokud nezavadne. Pak přidjete rozdrobenou polovinu slaniny. Pomocí děrované lžíce vyjměte gnocchi z hrnce, vmíchejte je do sýrové směsi a rozdrobte na ně zbylou slaninu. Podávejte se salátem a plátky opečeného chleba.

reklama
reklama
reklama
reklama