Gnocchi se slaninou a dvěma druhy sýra
- Příprava a čas vaření
- Vaření
- Velmi snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 400 g balení bramborových gnocchi
- 5 ks jarní cibulka
- 100 g sýr s modrou plísní, například Dolcelatte
- 250 g mascarpone
- 225 g baby špenát, propláchnutý ze sáčku
- 50 g americká slanina, dokřupava opečená
- zelený salát a chléb, k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
K přípravě noků dejte vařit osolenou vodu v hrnci. Mezitím nakrájejte jarní cibulku a sýr s modrou plísní. Do velké hluboké pánve dejte mascarpone, přidejte modrý sýr, jarní cibulku a nechte na mírném ohni rozpustit.
- KROK 2
Sýrovou směs promíchejte. Dejte noky do vroucí vody a vařte je asi 3 minuty, dokud nevyplavou na povrch.
- KROK 3
Po velkých hrstech přidávejte špenát do sýrové směsi a míchejte, dokud nezavadne. Pak přidjete rozdrobenou polovinu slaniny. Pomocí děrované lžíce vyjměte gnocchi z hrnce, vmíchejte je do sýrové směsi a rozdrobte na ně zbylou slaninu. Podávejte se salátem a plátky opečeného chleba.