Gnocchi se slaninou a dvěma druhy sýra
- Příprava a čas vaření
- Vaření
- Velmi snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 400 g balení bramborových gnocchi
- 5 ks jarní cibulka
- 100 g sýr s modrou plísnínapříklad Dolcelatte
- 250 g mascarpone
- 225 g baby špenátpropláchnutý ze sáčku
- 50 g americká slaninadokřupava opečená
- zelený salát a chlébk podávání
- kcal576
- tuky41g
- nasycené24g
- sacharidy38g
- cukry0g
- vláknina3g
- proteín16g
- sůl2.61g
Postup přípravy
krok 1
K přípravě noků dejte vařit osolenou vodu v hrnci. Mezitím nakrájejte jarní cibulku a sýr s modrou plísní. Do velké hluboké pánve dejte mascarpone, přidejte modrý sýr, jarní cibulku a nechte na mírném ohni rozpustit.
krok 2
Sýrovou směs promíchejte. Dejte noky do vroucí vody a vařte je asi 3 minuty, dokud nevyplavou na povrch.
krok 3
Po velkých hrstech přidávejte špenát do sýrové směsi a míchejte, dokud nezavadne. Pak přidjete rozdrobenou polovinu slaniny. Pomocí děrované lžíce vyjměte gnocchi z hrnce, vmíchejte je do sýrové směsi a rozdrobte na ně zbylou slaninu. Podávejte se salátem a plátky opečeného chleba.