reklama

  • 400 g penne
  • 200 g kadeřávek
    nasekaný
  • 100 g americká slanina
    nakrájená
  • 1 ks červená cibule
    středně velká, nadrobno nakrájená
  • 100 g měkký kozí sýr
  • nastrouhaný parmezán
    k podávání (nemusí být)

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal493
  • tuky13g
  • nasycené5g
  • sacharidy79g
  • cukry5g
  • vláknina5g
  • proteín21g
  • sůl1.18g

Postup přípravy

  • krok 1

    Těstoviny uvařte v osolené vodě a na poslední 2 minuty přidejte kadeřávek. Pak obě suroviny sceďte a nechte si trochu vody z těstovin.

  • krok 2

    Mezitím na nepřilnavé pánvi nasucho opečte slaninu dokřupava. Vyjměte ji z pánve a slijte většinu tuku, ponechte si asi 1 lžičku. Na tuku 2-3 minuty restujte cibuli doměkka.

  • krok 3

    Do pánve dejte uvařené těstoviny a kadeřávek, poté vmíchejte slaninu a kozí sýr. Pokud se vám směs zdá suchá, přidejte trochu vody z těstovin. Podávejte v miskách a pokud chcete, posypané strouhaným parmezánem.

reklama
reklama
reklama
reklama