Jarní těstoviny
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 400 g penne
- 200 g kadeřáveknasekaný
- 100 g americká slaninanakrájená
- 1 ks červená cibulestředně velká, nadrobno nakrájená
- 100 g měkký kozí sýr
- nastrouhaný parmezánk podávání (nemusí být)
- kcal493
- tuky13g
- nasycené5g
- sacharidy79g
- cukry5g
- vláknina5g
- proteín21g
- sůl1.18g
Postup přípravy
krok 1
Těstoviny uvařte v osolené vodě a na poslední 2 minuty přidejte kadeřávek. Pak obě suroviny sceďte a nechte si trochu vody z těstovin.
krok 2
Mezitím na nepřilnavé pánvi nasucho opečte slaninu dokřupava. Vyjměte ji z pánve a slijte většinu tuku, ponechte si asi 1 lžičku. Na tuku 2-3 minuty restujte cibuli doměkka.
krok 3
Do pánve dejte uvařené těstoviny a kadeřávek, poté vmíchejte slaninu a kozí sýr. Pokud se vám směs zdá suchá, přidejte trochu vody z těstovin. Podávejte v miskách a pokud chcete, posypané strouhaným parmezánem.