Jarní zeleninové tagliatelle s citronovo-pažitkovou omáčkou
- Příprava a čas vaření
- Příprava -
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 450 g mix jarní zeleninyzelené fazolky, chřest, bob obecný a hrášek
- 400 g tagliatelle
- 1 citron
- 1 lžice dijonská hořčice
- 1 lžíce olivový olej
- 3 lžíce pažitkanasekaná
- parmazánstrouhaný (nebo vegetariánská alternativa), na servírování
- kcal469
- tuky8g
- nasycené3g
- sacharidy84g
- cukry4g
- vláknina7g
- proteín21g
- sůl0.48g
Postup přípravy
krok 1
Zelené fazolky rozpulte a chřest šikmo nakrájejte na 3 kusy. Dejte vařit tagliatelle a na posledních 5 minut přidejte vařit zeleninu.
krok 2
Mezitím nastrouhejte kůru z poloviny citronu a z celého citronu vymačkejte šťávu. Do malého kastrůlku dejte šťávu s hořčicí, olivovým olejem a trochou černého pepře. Prohřívejte.
krok 3
Sceďte těstoviny a zeleninu. Do citronové omáčky přidejte 4 lžíce vody. Těstoviny vraťte do hrnce, prohřejte omáčku, přidejte do ní většinu pažitky, poté jí nalijte na těstoviny a vše dobře promíchejte.
krok 4
Rozdělte do 4 mělkých misek a každou posypte černým pepřem, parmazánem a zbylou pažitkou.