reklama

  • 450 g mix jarní zeleniny
    zelené fazolky, chřest, bob obecný a hrášek
  • 400 g tagliatelle
  • 1 citron
  • 1 lžice dijonská hořčice
  • 1 lžíce olivový olej
  • 3 lžíce pažitka
    nasekaná
  • parmazán
    strouhaný (nebo vegetariánská alternativa), na servírování

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal469
  • tuky8g
  • nasycené3g
  • sacharidy84g
  • cukry4g
  • vláknina7g
  • proteín21g
  • sůl0.48g

Postup přípravy

  • krok 1

    Zelené fazolky rozpulte a chřest šikmo nakrájejte na 3 kusy. Dejte vařit tagliatelle a na posledních 5 minut přidejte vařit zeleninu.

  • krok 2

    Mezitím nastrouhejte kůru z poloviny citronu a z celého citronu vymačkejte šťávu. Do malého kastrůlku dejte šťávu s hořčicí, olivovým olejem a trochou černého pepře. Prohřívejte.

  • krok 3

    Sceďte těstoviny a zeleninu. Do citronové omáčky přidejte 4 lžíce vody. Těstoviny vraťte do hrnce, prohřejte omáčku, přidejte do ní většinu pažitky, poté jí nalijte na těstoviny a vše dobře promíchejte.

  • krok 4

    Rozdělte do 4 mělkých misek a každou posypte černým pepřem, parmazánem a zbylou pažitkou.

reklama
reklama
reklama
reklama