Jarní zeleninové tagliatelle s citronovo-pažitkovou omáčkou
- Příprava a čas vaření
- Příprava -
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 450 g mix jarní zeleniny, zelené fazolky, chřest, bob obecný a hrášek
- 400 g tagliatelle
- 1 citron
- 1 lžice dijonská hořčice
- 1 lžíce olivový olej
- 3 lžíce pažitka, nasekaná
- parmazán, strouhaný (nebo vegetariánská alternativa), na servírování
Postup přípravy
- KROK 1
Zelené fazolky rozpulte a chřest šikmo nakrájejte na 3 kusy. Dejte vařit tagliatelle a na posledních 5 minut přidejte vařit zeleninu.
- KROK 2
Mezitím nastrouhejte kůru z poloviny citronu a z celého citronu vymačkejte šťávu. Do malého kastrůlku dejte šťávu s hořčicí, olivovým olejem a trochou černého pepře. Prohřívejte.
- KROK 3
Sceďte těstoviny a zeleninu. Do citronové omáčky přidejte 4 lžíce vody. Těstoviny vraťte do hrnce, prohřejte omáčku, přidejte do ní většinu pažitky, poté jí nalijte na těstoviny a vše dobře promíchejte.
- KROK 4
Rozdělte do 4 mělkých misek a každou posypte černým pepřem, parmazánem a zbylou pažitkou.