reklama

Suroviny

  • 190 g pesto
  • 500 g mascarpone
  • 200 g špenát, nasekaný
  • 250 g hrášek, mražený
  • malý balík bazalka, listy, natrhané, několik celých na ozdobu
  • malý balík máta, listy, natrhané
  • 12 čerstvé lasagne
  • trocha mléka
  • 85 g parmazán, nastrouhaný (nebo veganská alternativa)
  • 50 g piniové oříšky
  • salát, k podávání (volitelné)

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu rozehřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Do pánve dejte pesto, polovinu mascarpone a 250 ml vody (nebo zeleninového vývaru). Zahřívejte a míchejte, dokud nebude směs hladká a nezačne probublávat.

  • KROK 2

    Přidejte špenát a hrášek a vařte ještě několik minut, dokud špenát nezměkne a hrášek nebude rozmražený. Přidejte bylinky a okořeňte.

  • KROK 3

    Třetinu směsi pesta dejte do zapékací misky o velikosti zhruba 18 x 25 cm. Navrch položte 4 pláty lasagní, poté toto vrstvení opakujte s dalšími 2 vrstvami omáčky a pláty lasagní a zakončete vrstvou lasagní. Do zbylého mascarpone vmíchejte tolik mléka, aby vznikla konzistence bílé omáčky (bešamelu), dokořeňte a nalijte navrch.

  • KROK 4

    Posypejte parmazánem a piniovými oříšky. Pečte 35-40 minut, dokud není poleva nahoře zlatohnědá a na povrchu nejsou bublinky. Na povrch dejte lístky bazalky a sevírujte se zeleným salátem.

reklama
reklama
reklama
reklama