reklama

  • 190 g pesto
  • 500 g mascarpone
  • 200 g špenát
    nasekaný
  • 250 g hrášek
    mražený
  • malý balík bazalka
    listy, natrhané, několik celých na ozdobu
  • malý balík máta
    listy, natrhané
  • 12 čerstvé lasagne
  • trocha mléka
  • 85 g parmazán
    nastrouhaný (nebo veganská alternativa)
  • 50 g piniové oříšky
  • salát
    k podávání (volitelné)

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal787
  • tuky62g
  • nasycené30g
  • sacharidy27g
  • cukry7g
  • vláknina6g
  • proteín21g
  • sůl1.5g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu rozehřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Do pánve dejte pesto, polovinu mascarpone a 250 ml vody (nebo zeleninového vývaru). Zahřívejte a míchejte, dokud nebude směs hladká a nezačne probublávat.

  • krok 2

    Přidejte špenát a hrášek a vařte ještě několik minut, dokud špenát nezměkne a hrášek nebude rozmražený. Přidejte bylinky a okořeňte.

  • krok 3

    Třetinu směsi pesta dejte do zapékací misky o velikosti zhruba 18 x 25 cm. Navrch položte 4 pláty lasagní, poté toto vrstvení opakujte s dalšími 2 vrstvami omáčky a pláty lasagní a zakončete vrstvou lasagní. Do zbylého mascarpone vmíchejte tolik mléka, aby vznikla konzistence bílé omáčky (bešamelu), dokořeňte a nalijte navrch.

  • krok 4

    Posypejte parmazánem a piniovými oříšky. Pečte 35-40 minut, dokud není poleva nahoře zlatohnědá a na povrchu nejsou bublinky. Na povrch dejte lístky bazalky a sevírujte se zeleným salátem.

reklama
reklama
reklama
reklama