Jednoduché lasagne s pestem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4-6 porcí
Suroviny
- 190 g pesto
- 500 g mascarpone
- 200 g špenát, nasekaný
- 250 g hrášek, mražený
- malý balík bazalka, listy, natrhané, několik celých na ozdobu
- malý balík máta, listy, natrhané
- 12 čerstvé lasagne
- trocha mléka
- 85 g parmazán, nastrouhaný (nebo veganská alternativa)
- 50 g piniové oříšky
- salát, k podávání (volitelné)
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu rozehřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Do pánve dejte pesto, polovinu mascarpone a 250 ml vody (nebo zeleninového vývaru). Zahřívejte a míchejte, dokud nebude směs hladká a nezačne probublávat.
- KROK 2
Přidejte špenát a hrášek a vařte ještě několik minut, dokud špenát nezměkne a hrášek nebude rozmražený. Přidejte bylinky a okořeňte.
- KROK 3
Třetinu směsi pesta dejte do zapékací misky o velikosti zhruba 18 x 25 cm. Navrch položte 4 pláty lasagní, poté toto vrstvení opakujte s dalšími 2 vrstvami omáčky a pláty lasagní a zakončete vrstvou lasagní. Do zbylého mascarpone vmíchejte tolik mléka, aby vznikla konzistence bílé omáčky (bešamelu), dokořeňte a nalijte navrch.
- KROK 4
Posypejte parmazánem a piniovými oříšky. Pečte 35-40 minut, dokud není poleva nahoře zlatohnědá a na povrchu nejsou bublinky. Na povrch dejte lístky bazalky a sevírujte se zeleným salátem.