Jednoduché lasagne s pestem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4-6 porcí
- 190 g pesto
- 500 g mascarpone
- 200 g špenátnasekaný
- 250 g hrášekmražený
- malý balík bazalkalisty, natrhané, několik celých na ozdobu
- malý balík mátalisty, natrhané
- 12 čerstvé lasagne
- trocha mléka
- 85 g parmazánnastrouhaný (nebo veganská alternativa)
- 50 g piniové oříšky
- salátk podávání (volitelné)
- kcal787
- tuky62g
- nasycené30g
- sacharidy27g
- cukry7g
- vláknina6g
- proteín21g
- sůl1.5g
Postup přípravy
krok 1
Troubu rozehřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Do pánve dejte pesto, polovinu mascarpone a 250 ml vody (nebo zeleninového vývaru). Zahřívejte a míchejte, dokud nebude směs hladká a nezačne probublávat.
krok 2
Přidejte špenát a hrášek a vařte ještě několik minut, dokud špenát nezměkne a hrášek nebude rozmražený. Přidejte bylinky a okořeňte.
krok 3
Třetinu směsi pesta dejte do zapékací misky o velikosti zhruba 18 x 25 cm. Navrch položte 4 pláty lasagní, poté toto vrstvení opakujte s dalšími 2 vrstvami omáčky a pláty lasagní a zakončete vrstvou lasagní. Do zbylého mascarpone vmíchejte tolik mléka, aby vznikla konzistence bílé omáčky (bešamelu), dokořeňte a nalijte navrch.
krok 4
Posypejte parmazánem a piniovými oříšky. Pečte 35-40 minut, dokud není poleva nahoře zlatohnědá a na povrchu nejsou bublinky. Na povrch dejte lístky bazalky a sevírujte se zeleným salátem.