Krémové linguine se pršutem, citronem a bazalkou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 6 porcí
Přejít na suroviny
- 400 g linguinenebo špagety
- 90 g prosciutto
- 1 lžíce olivový olej
- 1 citronpouze šťáva
- 2 žloutky
- 3 lžíce crème fraîche
- 1 velká hrst bazalkalisty
- 1 velká hrst parmazánnastrouhaný, plus extra k servírování (volitelné)
- kcal349
- tuky11g
- nasycené4g
- sacharidy51g
- cukry2g
- vláknina2g
- proteín15g
- sůl0.82g
Postup přípravy
krok 1
Uvařte linguine. Mezitím nakrájejte pršut na malé kousky a orestujte na olivovém oleji dozlatova a křupava.
krok 2
Sceďte těstoviny (ponechejte si trochu vody z vaření) a poté vraťte do pánve. Vložte k nim orestovaný pršut. Smíchejte citrónovou šťávu, žloutky a crème fraîche, poté přidejte do pánve spolu s bazalkou a parmazánem. Promíchejte kleštěmi a v případě potřeby přidejte trochu vody z vaření, aby vznikla krémová omáčka, která obalí těstoviny. Servírovat můžete posypané strouhaným parmazánem.