reklama

Suroviny

  • 400 g linguine, nebo špagety
  • 90 g prosciutto
  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 citron, pouze šťáva
  • 2 žloutky
  • 3 lžíce crème fraîche
  • 1 velká hrst bazalka, listy
  • 1 velká hrst parmazán, nastrouhaný, plus extra k servírování (volitelné)

Postup přípravy

  • KROK 1

    Uvařte linguine. Mezitím nakrájejte pršut na malé kousky a orestujte na olivovém oleji dozlatova a křupava.

  • KROK 2

    Sceďte těstoviny (ponechejte si trochu vody z vaření) a poté vraťte do pánve. Vložte k nim orestovaný pršut. Smíchejte citrónovou šťávu, žloutky a crème fraîche, poté přidejte do pánve spolu s bazalkou a parmazánem. Promíchejte kleštěmi a v případě potřeby přidejte trochu vody z vaření, aby vznikla krémová omáčka, která obalí těstoviny. Servírovat můžete posypané strouhaným parmazánem.

reklama
reklama
reklama
reklama