
Krémové těstoviny s chřestem a hráškem
2 porce
Snadné
Příprava
Vaření
Krémové těstoviny s chřestem a hráškem jsou sázka na jistotu obzvláště na začátku léta, kdy je hlavní chřestová sezóna. Navíc vám postačí jen pět ingrediencí, abyste do půl hodiny tuto fantastickou dobrotu mohli servírovat.
Přejít na suroviny
- 250 g fusillinebo jiné krátké těstoviny
- 300 g chřestbez dřevnatých konců, nakrájené na delší špalíky
- 175 g hrášekmražený
- kůra a šťáva z ½ citronu
- 100 g krémový sýrs pažitkou
Nutriční hodnoty: per serving
- kcal658
- tuky28g
- nasycené15g
- sacharidy75g
- cukry7g
- vláknina7g
- proteín25g
- sůl0.5g
Postup přípravy
krok 1
Uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Dvě minuty před koncem vaření přidejte chřest a hrášek. Vše spolu povařte zbylé 2 minuty. Zeleninu a těstoviny sceďte, šálek tekutiny si odložte stranou.
krok 2
Vraťte těstoviny a zeleninu do hrnce, přidejte citronovou kůru, měkký sýr a koření. Podle chuti přidejte šťávu z citronu a vmíchejte 2–3 lžíce tekutiny z vaření těstovin, aby se omáčka naředila.