Krémové těstoviny s chřestem a hráškem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Přejít na suroviny
- 250 g fusillinebo jiné krátké těstoviny
- 300 g chřestbez dřevnatých konců, nakrájené na delší špalíky
- 175 g hrášekmražený
- kůra a šťáva z ½ citronu
- 100 g krémový sýrs pažitkou
- kcal658
- tuky28g
- nasycené15g
- sacharidy75g
- cukry7g
- vláknina7g
- proteín25g
- sůl0.5g
Postup přípravy
krok 1
Uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Dvě minuty před koncem vaření přidejte chřest a hrášek. Vše spolu povařte zbylé 2 minuty. Zeleninu a těstoviny sceďte, šálek tekutiny si odložte stranou.
krok 2
Vraťte těstoviny a zeleninu do hrnce, přidejte citronovou kůru, měkký sýr a koření. Podle chuti přidejte šťávu z citronu a vmíchejte 2–3 lžíce tekutiny z vaření těstovin, aby se omáčka naředila.