Krémové těstoviny s hráškem a řeřichou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 350 g penne nebo jiné krátké těstoviny
- 300 g hrášek čerstvý
- 1 stroužek česnek, oloupaný
- 100 g řeřicha, bez tvrdých stonků
- 2 lžíce mascarpone
- 2 lžíce estragon, nasekaný
- kůra a šťáva z 1 citronu
Postup přípravy
- KROK 1
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Mezitím v samostatné pánvi s vroucí osolenou vodou vařte hrášek a česnek po dobu 3-5 minut, dokud nezměknou. Sceďte těstoviny a trochu vody si nechejte stranou.
- KROK 2
Hrášek, česnek a řeřichu vložte do food processoru se 2 lžícemi vody z vaření těstovin. Rozmixujte na velmi hrubé pyré.
- KROK 3
Vraťte těstoviny do hrnce, vmíchejte hráškovou směs, mascarpone, estragon a citronovou kůru a šťávu. Dochuťte solí a pepřem a podávejte s křupavým chlebem.