reklama

  • 350 g penne
    nebo jiné krátké těstoviny
  • 300 g hrášek
    čerstvý
  • 1 stroužek česnek
    oloupaný
  • 100 g řeřicha
    bez tvrdých stonků
  • 2 lžíce mascarpone
  • 2 lžíce estragon
    nasekaný
  • kůra a šťáva z 1 citronu

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal410
  • tuky7g
  • nasycené3g
  • sacharidy76g
  • cukry4g
  • vláknina7g
  • proteín17g
  • sůl0.08g

Postup přípravy

  • krok 1

    Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Mezitím v samostatné pánvi s vroucí osolenou vodou vařte hrášek a česnek po dobu 3-5 minut, dokud nezměknou. Sceďte těstoviny a trochu vody si nechejte stranou.

  • krok 2

    Hrášek, česnek a řeřichu vložte do food processoru se 2 lžícemi vody z vaření těstovin. Rozmixujte na velmi hrubé pyré.

  • krok 3

    Vraťte těstoviny do hrnce, vmíchejte hráškovou směs, mascarpone, estragon a citronovou kůru a šťávu. Dochuťte solí a pepřem a podávejte s křupavým chlebem.

reklama
reklama
reklama
reklama