Krémové těstoviny s hráškem a řeřichou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 350 g pennenebo jiné krátké těstoviny
- 300 g hrášekčerstvý
- 1 stroužek česnekoloupaný
- 100 g řeřichabez tvrdých stonků
- 2 lžíce mascarpone
- 2 lžíce estragonnasekaný
- kůra a šťáva z 1 citronu
- kcal410
- tuky7g
- nasycené3g
- sacharidy76g
- cukry4g
- vláknina7g
- proteín17g
- sůl0.08g
Postup přípravy
krok 1
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Mezitím v samostatné pánvi s vroucí osolenou vodou vařte hrášek a česnek po dobu 3-5 minut, dokud nezměknou. Sceďte těstoviny a trochu vody si nechejte stranou.
krok 2
Hrášek, česnek a řeřichu vložte do food processoru se 2 lžícemi vody z vaření těstovin. Rozmixujte na velmi hrubé pyré.
krok 3
Vraťte těstoviny do hrnce, vmíchejte hráškovou směs, mascarpone, estragon a citronovou kůru a šťávu. Dochuťte solí a pepřem a podávejte s křupavým chlebem.