reklama

Suroviny

  • 2 lžíce olivový olej
  • 2 cibule, nakrájené
  • 2 stroužky česnek, rozmačkaný
  • 4 kuřecí prsa, bez kůže
  • 1 lžíce mouka pšeničná hladká
  • 600 ml kuřecí vývar
  • 500 g mascarpone
  • 190 g pesto
  • svazek bazalka, nasekané listy, několik celých na ozdobu
  • 1 dýně oloupaná, zbavená semínek a nakrájená na kousky
  • špetka muškátový oříšek
  • 12 lasagne
  • 85 g parmazán, nastrouhaný
  • trocha mléka
  • 50 g piniové oříšky

Postup přípravy

  • KROK 1

    Ve velkém kastrolu rozehřejte olej. Přidejte cibuli a vařte do změknutí, poté přidejte česnek a vařte ještě pár minut. Cibuli a česnek přesuňte na okraj pánve, přidejte kuřecí prsa a opékejte několik minut na každé straně dohněda.

  • KROK 2

    Přisypejte mouku a vmíchejte do cibulové směsi. Přidejte koření a vývar. Přikryjte a vařte 10 minut – nebo dokud není kuře propečené. Pomocí 2 vidliček nakrájejte kuře na kousky (o velikosti sousta). Přidejte polovinu mascarpone a pesto a míchejte, dokud se mascarpone nerozpustí v omáčce. Poté nechejte pár minut probublávat, aby trochu zhoustlo, stáhněte z ohně a přidejte bazalku.

  • KROK 3

    Mezitím dejte dýni do mísy se 2 lžícemi vody, zakryjte potravinářskou fólií a dejte do mikrovlnné trouby na 12–15 minut, dokud nebude dýně opravdu měkká. Dýni dochuťte trochou muškátového oříšku, solí a pepřem a zlehka rozmačkejte vidličkou.

  • KROK 4

    Troubu rozehřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Na dno zapékací misky o rozměrech 20 x 30 cm vložte polovinu kuřecí směsi. Zakryjte 4 pláty lasagní, poté rozmačkanou dýní a polovinou parmazánu. Navrch dejte další 4 pláty lasagní, zbývající kuřecí směs a pak poslední vrstvu lasagní.

  • KROK 5

    Do zbylého mascarpone vmíchejte tolik mléka, aby vznikla hladká omáčka – musíte se snažit o konzistenci podobnou bílé omáčce (bešamelu). Dochuťte zbylým muškátovým oříškem, solí a pepřem a poté nalijte na lasagne. Vše posypte zbývajícím parmazánem a piniovými oříšky.

  • KROK 6

    Pečte 40 minut, dokud nebudou uprostřed horké a navrchu křupavé a zlaté. Před podáváním posypte několika lístky bazalky.

reklama
reklama
reklama
reklama