Kuskus s řepou, špenátem a kozím sýrem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Snadné
- 2 porce
Přejít na suroviny
- 1 ks pomerančšťáva a kůra
- 140g kuskus
- 25g vlašské ořechy
- 85g kozí sýrtučný, rozdrobený
- 6 sušené meruňkynasekané
- 4 červená řepamalá, vařená, rozčtvrcená
- 2 špenátlisty
Na dresink
- olivový olejextra panenský
- ½ citronna šťávu
- kcal601
- tuky34g
- nasycené11g
- sacharidy57g
- cukry22g
- vláknina5g
- proteín21g
- sůl1.13g
Postup přípravy
krok 1
Do menšho kastrůlku vložte pomerančovou kůru, šťávu, 100 ml vody a přiveďte k varu. Kuskus vsypte do středně velké mísy a zalijte horkou vodou nebo vývarem. Promíchejte, poté přikryjte a nechte 5 minut absorbovat. Pak kuskus načechrajte vidličkou, přidejte vlašské ořechy, sýr, meruňky, červenou řepu a koření. Smíchejte olej a citronovou šťávu, nalijte do kuskusu a znovu promíchejte. Přemístěte do dvou uzavřených nádob, nahoru přidejte listy špenátu. Až budete připraveni ke konzumaci, špenát zamíchejte do těstovin.