reklama

Suroviny

  • 250 g kuskus
  • 1/2 kostky zeleninový bujón
  • 1 lžíce máslo
  • 240 g sýr halloumi
  • 1/2 balení bílého jogurtu
  • 1 – 2 lžičky harissa pasta
  • 200 g cizrna, konzervovaná či vařená
  • 2 ks pečená červená paprika,
  • 50 g rukola

Postup přípravy

  • KROK 1

    Kuskus přendejte do velké mísy. Odměřte 400 ml vroucí vody do odměrky a rozdrobte v ní kostku vývaru. Přidejte máslo a míchejte, dokud se kostka a máslo rozpustí. Nalijte na kuskus a poté přikryjte potravinářskou fólií. Nechte stát, dokud se všechna voda nevstřebá (asi 10 minut).

  • KROK 2

    Mezitím rozehřejte velkou pánev na střední teplotu. Halloumi nakrájejte na ½ cm silné plátky. Když je pánev rozpálená, vložte do pánve plátky halloumi. Opékejte 2 – 3 minuty, dokud nezezlátnou. Sýr otočte a opečte z druhé strany. Rozkrojte opečené plátky na polovinu.

  • KROK 3

    Do malé misky dejte jogurt. Po troškách přidávejte harissu, až jste s chutí spokojeni. Cizrnu dejte na síto a propláchněte pod studenou tekoucí vodou. Z paprik slijte veškerou tekutinu, odstraňte semínka a natrhejte na kousky.

  • KROK 4

    Odstraňte fólii z kuskusu a vidličkou načechrejte. Vmíchejte cizrnu, papriku a rukolu. Lehce promíchejte s opečenými plátky halloumi, pokapejte jogurtovým dresinkem a servírujte.

reklama
reklama
reklama
reklama