reklama

  • 400 g penne
  • 1 ks brokolice
    menší, rozdělená na růžičky
  • 200 g chorizo
    klobása nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česnek
    lisovaný nebo utřený
  • 1 lžíce fenyklová semena
  • 200 g smetanový sýr
    nízkotučný, s česnekem a bylinkami
  • parmezán
    k podávání
  • rukola
    k podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal541
  • tuky19g
  • nasycené8g
  • sacharidy60g
  • cukry7g
  • vláknina4g
  • proteín32g
  • sůl1.5g

Postup přípravy

  • krok 1

    Uvařte penne podle návodu na obalu a na poslední 3 minuty přidejte brokolici. Po uvaření slijte, ale ponechte si trochu vroucí vody k dalšímu postupu.

  • krok 2

    Mezitím na pánvi opečte nasucho klobásu chorizo, aby zezlátla a pustila tuk. Přidejte stroužky česneku, fenyklová semena a restujte ještě 1 minutu. Když jsou penne uvařené, přidejte je do pánve s chorizem. Poté přidejte smetanový sýr a míchejte, dokud se nerozpustí. Následně přidejte trochu vroucí vody a vzniklou omáčku pečlivě promíchejte s těstovinami.

  • krok 3

    Rozdělte penne s omáčkou do misek a jestli chcete, ozdobte nastrouhaným parmezánem a rukolou.

reklama
reklama
reklama
reklama