reklama

  • 400 g penne
  • 290 g pečené červené papriky
    ze sklenice, odkapané
  • velká hrst petržel hladkolistá
    plus několik lístků na ozdobu
  • 75 g kešu ořechy
    nesolené
  • 1 velký stroužek česnek
    nahrubo nasekaný
  • 2 lříce olivový olej
    extra panenský
  • 50 g parmezán
    (nebo vegetariánská alternativa), nastrouhaný

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal495
  • tuky21g
  • nasycené5g
  • sacharidy57g
  • cukry2g
  • vláknina1g
  • proteín20g
  • sůl0.3g

Postup přípravy

  • krok 1

    Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Mezitím dejte papriky, petržel, kešu, česnek a olivový olej do kuchyňského robotu nebo elektrického sekáčku a rozmixujte do konzistence pesta. Osolte, opepřete a vmíchejte parmezán.

  • krok 2

    Sceďte těstoviny, vraťte je do hrnce a promíchejte s pestem. Během míchání zlehka prohřívejte 1 minutu, poté posypte trochou nasekané petrželky a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama