Penne s pestem z pečených paprik
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 400 g penne
- 290 g pečené červené paprikyze sklenice, odkapané
- velká hrst petržel hladkolistáplus několik lístků na ozdobu
- 75 g kešu ořechynesolené
- 1 velký stroužek česneknahrubo nasekaný
- 2 lříce olivový olejextra panenský
- 50 g parmezán(nebo vegetariánská alternativa), nastrouhaný
- kcal495
- tuky21g
- nasycené5g
- sacharidy57g
- cukry2g
- vláknina1g
- proteín20g
- sůl0.3g
Postup přípravy
krok 1
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Mezitím dejte papriky, petržel, kešu, česnek a olivový olej do kuchyňského robotu nebo elektrického sekáčku a rozmixujte do konzistence pesta. Osolte, opepřete a vmíchejte parmezán.
krok 2
Sceďte těstoviny, vraťte je do hrnce a promíchejte s pestem. Během míchání zlehka prohřívejte 1 minutu, poté posypte trochou nasekané petrželky a podávejte.