reklama

Suroviny

  • 400 g penne
  • 290 g pečené červené papriky, ze sklenice, odkapané
  • velká hrst petržel hladkolistá, plus několik lístků na ozdobu
  • 75 g kešu ořechy, nesolené
  • 1 velký stroužek česnek, nahrubo nasekaný
  • 2 lříce olivový olej, extra panenský
  • 50 g parmezán (nebo vegetariánská alternativa), nastrouhaný

Postup přípravy

  • KROK 1

    Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Mezitím dejte papriky, petržel, kešu, česnek a olivový olej do kuchyňského robotu nebo elektrického sekáčku a rozmixujte do konzistence pesta. Osolte, opepřete a vmíchejte parmezán.

  • KROK 2

    Sceďte těstoviny, vraťte je do hrnce a promíchejte s pestem. Během míchání zlehka prohřívejte 1 minutu, poté posypte trochou nasekané petrželky a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama