Penne s pestem z pečených paprik
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 400 g penne
- 290 g pečené červené papriky, ze sklenice, odkapané
- velká hrst petržel hladkolistá, plus několik lístků na ozdobu
- 75 g kešu ořechy, nesolené
- 1 velký stroužek česnek, nahrubo nasekaný
- 2 lříce olivový olej, extra panenský
- 50 g parmezán (nebo vegetariánská alternativa), nastrouhaný
Postup přípravy
- KROK 1
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Mezitím dejte papriky, petržel, kešu, česnek a olivový olej do kuchyňského robotu nebo elektrického sekáčku a rozmixujte do konzistence pesta. Osolte, opepřete a vmíchejte parmezán.
- KROK 2
Sceďte těstoviny, vraťte je do hrnce a promíchejte s pestem. Během míchání zlehka prohřívejte 1 minutu, poté posypte trochou nasekané petrželky a podávejte.