Penne s rajčatovou omáčkou a špenátem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 2 lžičky olivový olej
- 1 cibule, nakrájená na jemno
- 2 stroužky česnek, rozmačkané
- 1/2 lžičky sušené chilli vločky
- 200 g penne (celozrnné)
- 400 g konzervovaná rajčata krájená
- 100 ml červené víno
- 1/2 lžičky oregano sušené
- 125 g baby špenát
- 25 g parmazán (nebo vegetariánská alternativa) nastrouhaný
Postup přípravy
- KROK 1
Na nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a za stálého míchání na něm 5 minut zlehka opékejte cibuli, česnek a chilli vločky (pokud se začnou lepit ke dnu, přidejte trochu vody).
- KROK 2
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Do pánve přidejte rajčata, víno a oregano a míchejte, aby se vše propojilo. Přiveďte k mírnému varu a za občasného míchání vařte 10 minut.
- KROK 3
Na závěr přidejte do pánve baby špenát a vařte 1-2 minuty, dokud nezvadne. Zcezené těstoviny promíchejte s omáčkou, posypejte sýrem a podávejte.