reklama

Suroviny

  • 2 lžičky olivový olej
  • 1 cibule, nakrájená na jemno
  • 2 stroužky česnek, rozmačkané
  • 1/2 lžičky sušené chilli vločky
  • 200 g penne (celozrnné)
  • 400 g konzervovaná rajčata krájená
  • 100 ml červené víno
  • 1/2 lžičky oregano sušené
  • 125 g baby špenát
  • 25 g parmazán (nebo vegetariánská alternativa) nastrouhaný

Postup přípravy

  • KROK 1

    Na nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a za stálého míchání na něm 5 minut zlehka opékejte cibuli, česnek a chilli vločky (pokud se začnou lepit ke dnu, přidejte trochu vody).

  • KROK 2

    Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Do pánve přidejte rajčata, víno a oregano a míchejte, aby se vše propojilo. Přiveďte k mírnému varu a za občasného míchání vařte 10 minut.

  • KROK 3

    Na závěr přidejte do pánve baby špenát a vařte 1-2 minuty, dokud nezvadne. Zcezené těstoviny promíchejte s omáčkou, posypejte sýrem a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama