
Penne s rajčatovou omáčkou a špenátem
O tom, že v jednoduchosti je krása, se přesvědčíte při přípravě těchto penne s rajčatovou omáčkou a špenátem. Nepotřebujete žádné speciální suroviny a do půl hodiny můžete hotové jídlo servírovat. Pro veganskou variantu použijte vhodnou alternativu parmazánu.
- 2 lžičky olivový olej
- 1 cibulenakrájená na jemno
- 2 stroužky česnekrozmačkané
- 1/2 lžičky sušené chilli vločky
- 200 g penne(celozrnné)
- 400 g konzervovaná rajčata krájená
- 100 ml červené víno
- 1/2 lžičky oreganosušené
- 125 g baby špenát
- 25 g parmazán(nebo vegetariánská alternativa) nastrouhaný
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal524
- tuky11g
- nasycené3g
- sacharidy75g
- cukry13g
- vláknina13g
- proteín24g
- sůl0.7g
Postup přípravy
krok 1
Na nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a za stálého míchání na něm 5 minut zlehka opékejte cibuli, česnek a chilli vločky (pokud se začnou lepit ke dnu, přidejte trochu vody).
krok 2
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Do pánve přidejte rajčata, víno a oregano a míchejte, aby se vše propojilo. Přiveďte k mírnému varu a za občasného míchání vařte 10 minut.
krok 3
Na závěr přidejte do pánve baby špenát a vařte 1-2 minuty, dokud nezvadne. Zcezené těstoviny promíchejte s omáčkou, posypejte sýrem a podávejte.