reklama

Suroviny

  • 1 zeleninový bujón, se sníženým obsahem sacharidů
  • 2 hnízda vaječné nudle
  • 1 malá brokolice, rozdělená na jednotlivé růžičky
  • 1 lžíce sezamový olej, plus extra pro servírování
  • 250 g Shiitake houby, nakrájené na velké kousky
  • 1 velký stroužek česnek, nakrájený nadrobno
  • 1/2 lžičky sušené chilli vločky
  • 4 jarní cibulka, nadrobno nakrájené
  • 2 lžíce omáčka hoisin
  • 1 hrst kešu oříšky, pražené

Postup přípravy

  • KROK 1

    Kostku vývaru vložte do hrnce s vodou a poté přiveďte k varu. Přidejte nudle, vývar opět přiveďte k varu a vařte 2 minuty. Přidejte brokolici a vařte ještě 2 minuty. Ponechejte si šálek vývaru, zbytek sceďte .

  • KROK 2

    Rozpalte pánev nebo wok, přidejte sezamový olej a žampiony opékejte 2 minuty, dokud nezezlátnou. Přidejte česnek, chilli vločky a většinu jarní cibulky, smažte ještě 1 minutu a poté přidejte nudle a brokolici. Přilijte 3 lžíce vývaru a omáčku hoisin a poté vše 1 minutu míchejte pomocí kleští nebo 2 vařeček.

  • KROK 3

    Nudle podávejte posypané kešu oříšky a zbylou jarní cibulkou. Pokud chcete, přidejte ještě trochu sezamového oleje.

reklama
reklama
reklama
reklama