Ravioli s artyčoky, pórkem a citronem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Přejít na suroviny
- 280 g artičokynasekané, v oleji
- 1 ks pórekvelký, jemně nakrájený
- 1 stroužek česnekrozmačkaný
- 3 lžíce sýr krémový
- 1 ks citronkůra a šťáva
- 250 g raviolise špenátem a ricottoi
- 2 hrsti rukola
- parmazánnastrouhaný
- kcal513
- tuky31g
- nasycené13g
- sacharidy43g
- cukry7g
- vláknina9g
- proteín16g
- sůl3.5g
Postup přípravy
krok 1
Ve velkém hrnci rozpalte olej (můžete použít ten z artyčoků), přidejte pórek a česnek. Restujte 5 minut na středním plameni, dokud pórek nezměkne. Přidejte nasekané artyčoky, smetanový sýr a citronovou kůru a prohřejte. Podle chuti osolte a přidejte citronovou šťávu.
krok 2
Mezitím uvařte ravioli podle návodu na obalu. Sceďte je, přidejte do pánve s artyčoky a smetanovým sýrem lehce promíchejte. Podávejte s rukolou a strouhaným parmazánem.