Rychlé lasagne s houbami a špenátem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česnekudrcený
- 250 g žampionynakrájené na plátky
- 1 lžička lístky tymiánu
- 200 g špenát
- 300 g čerstvý krémový smetanový sýr
- 4 lžíce strouhaný parmazán(nebo vegetariánská alternativa)
- 6 plátů čerstvých lasagní
- kcal301
- tuky16g
- nasycené8g
- sacharidy25g
- cukry4g
- vláknina3g
- proteín16g
- sůl1.15g
Postup přípravy
krok 1
Troubu rozehřejte na 200°C. Ve velké pánvi rozehřejte olej, přidejte česnek a 1 minutu opékejte. Přidejte houby a tymián a restujte 3 minuty, dokud žampiony nezačnou měknout. Vložte špenát a míchejte, dokud na pánvi ehce nezavadne. Sundejte z plotny a vmíchejte smetanový krémový sýr a 1 lžíci parmazánu. Osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem.
krok 2
Na dno středně velké zapékací mísy dejte čtvrtinu špenátovo - houbové směsi, navrch položte 2 pláty těstovin a opakujte, dokud nespotřebujete všechny těstoviny. Dokončete poslední čtvrtinou špenátovo - houbové směsi, posypte zbytkem parmazánu a pečte 35 minut dozlatova a změknutí těstovin.