reklama

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
    drcený
  • 250 g žampiony
    nakrájené na plátky
  • 1 lžička lístky tymiánu
  • 200 g špenát
  • 300 g čerstvý krémový smetanový sýr
  • 4 lžíce strouhaný parmazán
    (nebo vegetariánská alternativa)
  • 6 plátů čerstvých lasagní

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal301
  • tuky16g
  • nasycené8g
  • sacharidy25g
  • cukry4g
  • vláknina3g
  • proteín16g
  • sůl1.15g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu rozehřejte na 200°C. Ve velké pánvi rozehřejte olej, přidejte česnek a 1 minutu opékejte. Přidejte houby a tymián a restujte 3 minuty, dokud žampiony nezačnou měknout. Vložte špenát a míchejte, dokud na pánvi ehce nezavadne. Sundejte z plotny a vmíchejte smetanový krémový sýr a 1 lžíci parmazánu. Osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem.

  • krok 2

    Na dno středně velké zapékací mísy dejte čtvrtinu špenátovo - houbové směsi, navrch položte 2 pláty těstovin a opakujte, dokud nespotřebujete všechny těstoviny. Dokončete poslední čtvrtinou špenátovo - houbové směsi, posypte zbytkem parmazánu a pečte 35 minut dozlatova a změknutí těstovin.

reklama
reklama
reklama
reklama