Salát na italský způsob s křupavou pancettou
Přidejte k tradičnímu salátu caprese artyčoky a pancettu - získáte úplně novou verzi
Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej. Přidejte česnek a restujte 1 minutu, dokud nezezlátne. Vsypte nakrájená rajčata a poté vmíchejte bazalku. Přiveďte k varu, poté stáhněte plamen a nechte 10 minut mírně probublávat. Mezitím si uvařte špagety podle návodu na obalu.
Špagety sceďte (trochu vody si odložte stranou) a vraťte je zpět do hrnce. Do rajčatové omáčky přidejte artyčoky a nechte prohřát. Poté hotovou omáčku nalijte na špagety.
Vmíchejte trochu parmazánu, většinu nasekané petrželky a pokud se zdá omáčka příliš hustá, přilijte trochu zbylé vody z těstovin. Ihned podávejte se zbylým parmazánem a posypané petrželkou.