reklama

  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 stoužek česnek
    rozmačkaný
  • 400 g konzervovaná rajčata krájená
  • 1 hrst listy bazalky
    nasekané
  • 400 g špagety
  • 290 g artyčok
    sterilovaná srdíčka, nakrájená na kousky
  • 1 hrst parmazán
    čerstvě nastrouhaný
  • 1 hrst petrželka
    nasekaná

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal494
  • tuky15g
  • nasycené3g
  • sacharidy79g
  • cukry6g
  • vláknina5g
  • proteín16g
  • sůl1.14g

Postup přípravy

  • krok 1

    Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej. Přidejte česnek a restujte 1 minutu, dokud nezezlátne. Vsypte nakrájená rajčata a poté vmíchejte bazalku. Přiveďte k varu, poté stáhněte plamen a nechte 10 minut mírně probublávat. Mezitím si uvařte špagety podle návodu na obalu.

  • krok 2

    Špagety sceďte (trochu vody si odložte stranou) a vraťte je zpět do hrnce. Do rajčatové omáčky přidejte artyčoky a nechte prohřát. Poté hotovou omáčku nalijte na špagety.

  • krok 3

    Vmíchejte trochu parmazánu, většinu nasekané petrželky a pokud se zdá omáčka příliš hustá, přilijte trochu zbylé vody z těstovin. Ihned podávejte se zbylým parmazánem a posypané petrželkou.

reklama
reklama
reklama
reklama