Rychlé špagety s rajčatovou omáčkou a artyčoky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 lžíce olivový olej
- 1 stoužek česnek, rozmačkaný
- 400 g konzervovaná rajčata krájená
- 1 hrst listy bazalky, nasekané
- 400 g špagety
- 290 g artyčok, sterilovaná srdíčka, nakrájená na kousky
- 1 hrst parmazán, čerstvě nastrouhaný
- 1 hrst petrželka, nasekaná
Postup přípravy
- KROK 1
Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej. Přidejte česnek a restujte 1 minutu, dokud nezezlátne. Vsypte nakrájená rajčata a poté vmíchejte bazalku. Přiveďte k varu, poté stáhněte plamen a nechte 10 minut mírně probublávat. Mezitím si uvařte špagety podle návodu na obalu.
- KROK 2
Špagety sceďte (trochu vody si odložte stranou) a vraťte je zpět do hrnce. Do rajčatové omáčky přidejte artyčoky a nechte prohřát. Poté hotovou omáčku nalijte na špagety.
- KROK 3
Vmíchejte trochu parmazánu, většinu nasekané petrželky a pokud se zdá omáčka příliš hustá, přilijte trochu zbylé vody z těstovin. Ihned podávejte se zbylým parmazánem a posypané petrželkou.