reklama

Suroviny

  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 stoužek česnek, rozmačkaný
  • 400 g konzervovaná rajčata krájená
  • 1 hrst listy bazalky, nasekané
  • 400 g špagety
  • 290 g artyčok, sterilovaná srdíčka, nakrájená na kousky
  • 1 hrst parmazán, čerstvě nastrouhaný
  • 1 hrst petrželka, nasekaná

Postup přípravy

  • KROK 1

    Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej. Přidejte česnek a restujte 1 minutu, dokud nezezlátne. Vsypte nakrájená rajčata a poté vmíchejte bazalku. Přiveďte k varu, poté stáhněte plamen a nechte 10 minut mírně probublávat. Mezitím si uvařte špagety podle návodu na obalu.

  • KROK 2

    Špagety sceďte (trochu vody si odložte stranou) a vraťte je zpět do hrnce. Do rajčatové omáčky přidejte artyčoky a nechte prohřát. Poté hotovou omáčku nalijte na špagety.

  • KROK 3

    Vmíchejte trochu parmazánu, většinu nasekané petrželky a pokud se zdá omáčka příliš hustá, přilijte trochu zbylé vody z těstovin. Ihned podávejte se zbylým parmazánem a posypané petrželkou.

reklama
reklama
reklama
reklama