reklama

Suroviny

  • 400 g soba nudle
  • 1 lžíce slunečnicový olej
  • 2 ks lilek, nakrájený na kostky
  • 4 cm zázvor, nastrouhaný
  • 100 g miso pasta z hnědé rýže
  • 2 lžíce sezamový olej
  • 2 lžíce rýžové víno mirin
  • 1 lžička krupicový cukr
  • 1 lžíce rýžový ocet
  • 1/2 svazku jarní cibulka, šikmo nakrájený

Postup přípravy

  • KROK 1

    Ve větším hrnci přiveďte vodu k varu a uvařte nudle podle návodu na obalu. Mezitím si na pánvi rozehřejte slunečnicový olej a na středním plameni opečte lilky (přibližně 5-8 minut), dokud nezměknou.

  • KROK 2

    Smíchejte zázvor, miso pastu, sezamový olej, rýžové víno a cukr. Přidejte do pánve s lilky a několik minut povařte.

  • KROK 3

    Uvařené soba nudle sceďte a přidejte do pánve, promíchejte, poté rozdělte na talíře a posypte jarní cibulkou.

reklama
reklama
reklama
reklama