reklama

  • 400 g soba nudle
  • 1 lžíce slunečnicový olej
  • 2 ks lilek
    nakrájený na kostky
  • 4 cm zázvor
    nastrouhaný
  • 100 g miso pasta
    z hnědé rýže
  • 2 lžíce sezamový olej
  • 2 lžíce rýžové víno
    mirin
  • 1 lžička krupicový cukr
  • 1 lžíce rýžový ocet
  • 1/2 svazku jarní cibulka
    šikmo nakrájený

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal518
  • tuky12g
  • nasycené2g
  • sacharidy82g
  • cukry11g
  • vláknina8g
  • proteín15g
  • sůl5.1g

Postup přípravy

  • krok 1

    Ve větším hrnci přiveďte vodu k varu a uvařte nudle podle návodu na obalu. Mezitím si na pánvi rozehřejte slunečnicový olej a na středním plameni opečte lilky (přibližně 5-8 minut), dokud nezměknou.

  • krok 2

    Smíchejte zázvor, miso pastu, sezamový olej, rýžové víno a cukr. Přidejte do pánve s lilky a několik minut povařte.

  • krok 3

    Uvařené soba nudle sceďte a přidejte do pánve, promíchejte, poté rozdělte na talíře a posypte jarní cibulkou.

reklama
reklama
reklama
reklama