
Špagety s omáčkou z čerstvých rajčat
2 porce
Snadné
Příprava
Vaření
Pochutnejte si na jednoduchých špagetách s omáčkou z čerstvých rajčat, jejichž aroma ještě více vynikne díky rozdrcení v hmoždíři společně s ostatními surovinami. O dotek lahodné krémové chuti se postará mozzarella nebo burrata.
Přejít na suroviny
- 200 g špagetynebo linguine
- 1 ks chilli papričkačervená, zbavená semínek a najemno nasekaná
- 2 ks šalotkanajemno nasekaná
- 1 lžíce olivový olejextra panenský
- 1 ks citronkůra
- 1 lžíce vinný ocetčervený
- 2 lžičky cukrkrystal
- 300 g rajčatanakrájená na kostičky
- 125 g mozzarella nebo burratakuličky nebo natrhaná na kousky
- hrst bazalkanatrhané lístky na ozdobu
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal598
- tuky21g
- nasycené10g
- sacharidy78g
- cukry12g
- vláknina5g
- proteín25g
- sůl0.7g
Postup přípravy
krok 1
Špagety uvařte podle návodu na obalu. Mezitím dejte do velkého hmoždíře chilli, šalotky, olej, citronovou kůru, ocet, cukr a rajčata. Pokud nemáte dost velký hmoždíř, výše zmíněné suroviny paličkou rozdrťte v míse. Přidejte pořádnou porci mořské soli a čerstvě mletého černého pepře, a směs promíchejte.
krok 2
Těstoviny sceďte a promíchejte s rajčatovou směsí a s kousky mozzarelly (nebo burraty). Ozdobte bazalkou a podávejte.