Mušle na cideru s kysanou smetanou
Slávky jsou skutečnou lahůdkou, která vyžaduje miminum příprav a úsilí. Podávejte toto jednoduché jídlo s křupavým chlebem jako speciální jídlo pro dva.
Do velkého hrnce nalijte vodu a uvařte v ní těstoviny podle návodu na obalu.
Mezitím si v hluboké pánvi rozehřejte olej, přidejte česnek, chilli, fenyklová semínka a pár minut pozvolna restujte.
Dále přidejte papriku, rajčata, cukr a mořské plody a vařte 8-10 minut.
Těstoviny sceďte 1 minutu před koncem doby vaření a ponechte si hrnek vody stranou. Vsypte těstoviny do omáčky s mořskými plody. Vařte 1-2 minuty, a pokud se vám těstoviny zdají příliš husté, přidejte trochu vody z těstovin. Přidejte bylinky a černý pepř a podávejte.