Tagliatelle se slávkami a crème fraîche
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Hotovo za 25 minut
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 300 g těstoviny tagliatelle
- 1 ks velká cibule, nadrobno nakrájená
- 2 lžíce olivový olej
- 150 ml suché bílé víno
- 200 ml crème fraîche
- 2 balení (cca 2× 510 g) slávek, v česnekové máslové omáčce
- velká hrst hladkolistá petržel
- 2 lžíce estragon, čerstvý, nadrobno nasekaný
Postup přípravy
- KROK 1
Pro přípravu těstovin dejte vařit vodu ve velkém hrnci. Cibuli restujte na oleji 10 minut, dokud nezměkne a nezačne chytat barvu. Zalijte vínem, zvyšte teplotu a nechte probublávat, aby se zredukovalo.
- KROK 2
Těstoviny vařte 10 minut. K cibuli přidejte crème fraîche, přiveďte k varu, vložte slávky a vařte 5 minut, dokud se neotevřou (všechny, které zůstanou zavřené, vyhoďte). Těstoviny sceďte, vraťte je do pánve a vmíchejte směs se slávkami. Promíchejte s bylinkami a podávejte.