reklama

Suroviny

  • 300 g těstoviny tagliatelle
  • 1 ks velká cibule, nadrobno nakrájená
  • 2 lžíce olivový olej
  • 150 ml suché bílé víno
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 balení (cca 2× 510 g) slávek, v česnekové máslové omáčce
  • velká hrst hladkolistá petržel
  • 2 lžíce estragon, čerstvý, nadrobno nasekaný

Postup přípravy

  • KROK 1

    Pro přípravu těstovin dejte vařit vodu ve velkém hrnci. Cibuli restujte na oleji 10 minut, dokud nezměkne a nezačne chytat barvu. Zalijte vínem, zvyšte teplotu a nechte probublávat, aby se zredukovalo.

  • KROK 2

    Těstoviny vařte 10 minut. K cibuli přidejte crème fraîche, přiveďte k varu, vložte slávky a vařte 5 minut, dokud se neotevřou (všechny, které zůstanou zavřené, vyhoďte). Těstoviny sceďte, vraťte je do pánve a vmíchejte směs se slávkami. Promíchejte s bylinkami a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama