reklama

  • 200 g špagety
    tříminutové
  • 1 lžička máslo
  • 1 stroužek česneku
    podrcený
  • 150 ml smetana ke šlehání
  • 2 vejce
    rozšlehaná
  • 3 lžíce čerstvě nastrouhaný parmazán
  • 120 g uzený losos
    odřezky nebo nakrájený na kousky
  • 1/2 malý svazek pažitky
    nakrájené

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal961
  • tuky57g
  • nasycené29g
  • sacharidy76g
  • cukry5g
  • vláknina3g
  • proteín41g
  • sůl3.39g

Postup přípravy

  • krok 1

    Do osolené vroucí vody dejte vařit špagety. Mezitím na pánvi rozpusťte máslo, přidejte česnek a 1 minutu restujte. Sundejte z ohně.

  • krok 2

    V misce prošlehejte smetanu, vejce, orestovaný česnek a polovinu parmazánu. Vmíchejte kousky uzeného lososa.

  • krok 3

    Těstoviny sceďte a vložte do pánve. Vlijte směs s lososem, posypte pažitkou a promíchejte, teplo z těstovin by mělo lehce zahustit omáčku. Podávejte posypané zbylým parmazánem a spoustou čerstvě mletého černého pepře.

reklama
reklama
reklama
reklama