reklama

  • 300 g zelené fazolky
  • 350 g těstoviny typu penne
  • 3 lžíce olivový olej
  • 2 velké stroužky česneku
    nasekaný
  • 70 g sardinky z plechovky
    odkapané a nakrájené
  • 400 g cherry rajčata
    rozpůlená
  • 1 hrst černé olivy
    vypeckované
  • 160 g tuňák z plechovky
    odkapaný
  • 1 ks citron
    šťáva
  • 1 hrst bazalka
    lístky

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal504
  • tuky15g
  • nasycené2g
  • sacharidy70g
  • cukry7g
  • vláknina6g
  • proteín24g
  • sůl1.7g

Postup přípravy

  • krok 1

    Fazolky očistěte a překrojte na poloviny. Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu, přidejte 1 lžičku soli a penne. Opět přiveďte k varu a a vařte penne podle návodu na obalu. 5 minut před koncem určené doby vaření těstovin vhoďte do hrnce fazolky.

  • krok 2

    Mezitím na pánvi rozehřejte olej, přidejte česnek a ančovičky a několik minut zlehka opékejte a míchejte. Pak přidejte cherry rajčata a vařte několik minut, dokud nezměknou.

  • krok 3

    Sceďte těstoviny a vraťte je do pánve, poté přidejte olivy a omáčku z cherry rajčat, ančoviček a česneku. Následně do směsi přidejte na kousky rozdrobeného tuňáka, citronovou šťávu a lístky bazalky. Vše prohřejte a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama