Těstoviny Niçoise
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 300 g zelené fazolky
- 350 g těstoviny typu penne
- 3 lžíce olivový olej
- 2 velké stroužky česneku, nasekaný
- 70 g sardinky z plechovky, odkapané a nakrájené
- 400 g cherry rajčata, rozpůlená
- 1 hrst černé olivy, vypeckované
- 160 g tuňák z plechovky, odkapaný
- 1 ks citron, šťáva
- 1 hrst bazalka, lístky
Postup přípravy
- KROK 1
Fazolky očistěte a překrojte na poloviny. Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu, přidejte 1 lžičku soli a penne. Opět přiveďte k varu a a vařte penne podle návodu na obalu. 5 minut před koncem určené doby vaření těstovin vhoďte do hrnce fazolky.
- KROK 2
Mezitím na pánvi rozehřejte olej, přidejte česnek a ančovičky a několik minut zlehka opékejte a míchejte. Pak přidejte cherry rajčata a vařte několik minut, dokud nezměknou.
- KROK 3
Sceďte těstoviny a vraťte je do pánve, poté přidejte olivy a omáčku z cherry rajčat, ančoviček a česneku. Následně do směsi přidejte na kousky rozdrobeného tuňáka, citronovou šťávu a lístky bazalky. Vše prohřejte a podávejte.