reklama

  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 šalotka
    najemno
  • 4 ks cuketa
    na tenké plátky
  • 3 stroužky česnek
    najemno
  • 300 g těstoviny
  • 1 svazek bazalka
    nasekaná
  • 1 lžička citronová kůra
  • 50 g parmazán
    nastrouhaný + k podávání
  • 50 g piniové oříšky
    opečené
  • 250 g ricotta

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal511
  • tuky27g
  • nasycené8g
  • sacharidy43g
  • cukry5g
  • vláknina2g
  • proteín23g
  • sůl0.5g

Postup přípravy

  • krok 1

    Ve velké pánvi rozehřejte olej. Vhoďte do něj šalotku a cukety. Restujte 8 minut, dokud nezměknou. Když začnou chytat barvu, přidejte česnek a restuje ještě 2 minuty.

  • krok 2

    Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Sceďte je a nechte si trochu vody. Těstoviny přidejte do pánve cuketou, bazalkou, citronovou kůrou, parmazánem a piniovými oříšky. Osolte, opepřete, přidejte po částech ricottu a jemně promíchejte. Podávejte posypané parmazánem.

reklama
reklama
reklama
reklama