Bruschetta s rajčaty a ricottovým dipem
Jednoduchý italský předkrm v podobě bruschett s rajčaty, které ozvláštňuje krémový dip z ricotty a smetanového sýra. Ideální rychlá večeře nebo pohoštění pro posezení s přáteli.
Měkký italský sýr, jako je ricotta, tvoří skvělý základ omáčky na těstoviny. Když ji smícháte s citronem, zeleninou, bylinkami a piniovými oříšky, úspěch je zaručen!
Nutriční hodnoty: na porci
Ve velké pánvi rozehřejte olej. Vhoďte do něj šalotku a cukety. Restujte 8 minut, dokud nezměknou. Když začnou chytat barvu, přidejte česnek a restuje ještě 2 minuty.
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Sceďte je a nechte si trochu vody. Těstoviny přidejte do pánve cuketou, bazalkou, citronovou kůrou, parmazánem a piniovými oříšky. Osolte, opepřete, přidejte po částech ricottu a jemně promíchejte. Podávejte posypané parmazánem.