Těstoviny s cuketou a ricottou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 2 lžíce olivový olej
- 1 šalotka, najemno
- 4 ks cuketa, na tenké plátky
- 3 stroužky česnek, najemno
- 300 g těstoviny
- 1 svazek bazalka, nasekaná
- 1 lžička citronová kůra
- 50 g parmazán, nastrouhaný + k podávání
- 50 g piniové oříšky, opečené
- 250 g ricotta
Postup přípravy
- KROK 1
Ve velké pánvi rozehřejte olej. Vhoďte do něj šalotku a cukety. Restujte 8 minut, dokud nezměknou. Když začnou chytat barvu, přidejte česnek a restuje ještě 2 minuty.
- KROK 2
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Sceďte je a nechte si trochu vody. Těstoviny přidejte do pánve cuketou, bazalkou, citronovou kůrou, parmazánem a piniovými oříšky. Osolte, opepřete, přidejte po částech ricottu a jemně promíchejte. Podávejte posypané parmazánem.