reklama

  • 2 stroužky česneku
    prolisované
  • kůra 2 citronů
    plus šťáva z 1 citronu
  • 1 malý svazek hladkolistá petrželka
    nasekaná najemno
  • 200 g brokolice
    rozdělené na růžičky
  • 400 g krátké těstoviny
    (například mašličky)
  • 1 lžička olivový olej
  • 2 cukety
    nakrájené

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal390
  • tuky4g
  • nasycené1g
  • sacharidy79g
  • cukry4g
  • vláknina5g
  • proteín16g
  • sůl0.04g

Postup přípravy

  • krok 1

    Na gremolatu smíchejte česnek, citronovou kůru a šťávu s nasekanou petrželkou a trochou soli a čerstvě mletého černého pepře.

  • krok 2

    Přiveďte k varu osolenou vodu ve velkém hrnci, přidejte brokolici a vařte 2-3 minuty. Vyjměte děrovanou lžíci a odložte stranou. Vodu přiveďte zpět k varu, přidejte těstoviny a uvařte podle návodu na obalu.

  • krok 3

    Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte cukety a zprudka restujte 3–4 minuty, dokud nezačnou zlátnout, pak přidejte brokolici a společně restujte 1 minutu, dokud se brokolice neprohřeje.

  • krok 4

    Sceďte těstoviny, nechte si asi 2 polévkové lžíce horké vody z těstovin. Těstoviny a uchovanou vodu přidejte do pánve k cuketě a brokolice. Vmíchejte gremolatu a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama