Těstoviny s cuketou, brokolicí a citronovou gremolatou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 2 stroužky česneku, prolisované
- kůra 2 citronů, plus šťáva z 1 citronu
- 1 malý svazek hladkolistá petrželka, nasekaná najemno
- 200 g brokolice, rozdělené na růžičky
- 400 g krátké těstoviny, (například mašličky)
- 1 lžička olivový olej
- 2 cukety, nakrájené
Postup přípravy
- KROK 1
Na gremolatu smíchejte česnek, citronovou kůru a šťávu s nasekanou petrželkou a trochou soli a čerstvě mletého černého pepře.
- KROK 2
Přiveďte k varu osolenou vodu ve velkém hrnci, přidejte brokolici a vařte 2-3 minuty. Vyjměte děrovanou lžíci a odložte stranou. Vodu přiveďte zpět k varu, přidejte těstoviny a uvařte podle návodu na obalu.
- KROK 3
Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte cukety a zprudka restujte 3–4 minuty, dokud nezačnou zlátnout, pak přidejte brokolici a společně restujte 1 minutu, dokud se brokolice neprohřeje.
- KROK 4
Sceďte těstoviny, nechte si asi 2 polévkové lžíce horké vody z těstovin. Těstoviny a uchovanou vodu přidejte do pánve k cuketě a brokolice. Vmíchejte gremolatu a podávejte.