reklama

Suroviny

  • 200 g těstoviny conchiglione
  • 160 g hrášek
  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 cibule červená, nadrobno nakrájená
  • 100 g šunka
  • 150 ml smetana ke šlehání
  • 1/2 citron, šťáva
  • 40 g parmazán, strouhaný, plus extra na posypání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Těstoviny uvařte podle návodu na obalu (asi 9 minut). Asi 3 minuty před uvařením těstovin přidejte hrášek.

  • KROK 2

    Mezitím rozehřejte na pánvi na středním plameni olivový olej a opékejte cibuli 5 minut, dokud nezměkne (nesmí zezlátnout). Přidejte šunku, šlehačku, citronovou šťávu a parmazán, poté okořeňte a dobře promíchejte. Sundejte z plotny.

  • KROK 3

    Sceďte těstoviny a hrášek (ponechte si hrnek vařící vody) a vraťte je do hrnce. Vmíchejte smetanovo šunkovou směs a promíchejte, aby se vše spojilo. Pokud se vám směs zdá hustá, přidejte trochu odložené vody z těstovin. Podávejte posypané parmazánem.

reklama
reklama
reklama
reklama