Těstoviny s kapustou a česnekovou strouhankou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 2
Suroviny
- 2 hrsti čerstvé strouhanky
- 3 lžíce olivový olej
- 3 stroužky česneku, nasekané najemno
- 200 g krátké těstoviny, např. farfalle nebo penne
- 1 střední cibule, nakrájená najemno
- 125 ml bílé víno
- kůra z ½ citronu, jemně nastrouhaná
- 140 g zakysaná smetana
- ½ malá hlávka kapusty, nakrouhaná najemno
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu rozehřejte na 200°C. V míse smíchejte strouhanku s polovinou oleje a 1 stroužkem česneku, osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem. Rozložte na velký plech vyložený pečicím papírem a nechte 8 minut zezlátnout v troubě. Vyjměte a dejte stranou.
- KROK 2
Těstoviny uvařte a dente (na skus) ve velkém množství osolené vody. Zatímco se vaří, rozehřejte v pánvi zbývající olej a opékejte na něm cibuli a zbývající česnek dozlatova. Osolte, opepeřte. Poté přidejte víno a citronovou kůru. Nechte částečně odpařit, poté přidejte crème fraîche. Sundejte z ohně, ale udržujte v teple.
- KROK 3
Poslední 3 minuty před koncem vaření těstovin přidejte do hrnce kapustu. Pak společně sceďte a vraťte do hrnce, přidejte omáčku z pánve a promíchejte. Rozdělte mezi 2 talíře a posypte křupavou strouhankou.