reklama

Suroviny

  • 2 hrsti čerstvé strouhanky
  • 3 lžíce olivový olej
  • 3 stroužky česneku, nasekané najemno
  • 200 g krátké těstoviny, např. farfalle nebo penne
  • 1 střední cibule, nakrájená najemno
  • 125 ml bílé víno
  • kůra z ½ citronu, jemně nastrouhaná
  • 140 g zakysaná smetana
  • ½ malá hlávka kapusty, nakrouhaná najemno

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu rozehřejte na 200°C. V míse smíchejte strouhanku s polovinou oleje a 1 stroužkem česneku, osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem. Rozložte na velký plech vyložený pečicím papírem a nechte 8 minut zezlátnout v troubě. Vyjměte a dejte stranou.

  • KROK 2

    Těstoviny uvařte a dente (na skus) ve velkém množství osolené vody. Zatímco se vaří, rozehřejte v pánvi zbývající olej a opékejte na něm cibuli a zbývající česnek dozlatova. Osolte, opepeřte. Poté přidejte víno a citronovou kůru. Nechte částečně odpařit, poté přidejte crème fraîche. Sundejte z ohně, ale udržujte v teple.

  • KROK 3

    Poslední 3 minuty před koncem vaření těstovin přidejte do hrnce kapustu. Pak společně sceďte a vraťte do hrnce, přidejte omáčku z pánve a promíchejte. Rozdělte mezi 2 talíře a posypte křupavou strouhankou.

reklama
reklama
reklama
reklama