Těstoviny s kapustou a česnekovou strouhankou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 2
- 2 hrsti čerstvé strouhanky
- 3 lžíce olivový olej
- 3 stroužky česnekunasekané najemno
- 200 g krátké těstovinynapř. farfalle nebo penne
- 1 střední cibulenakrájená najemno
- 125 ml bílé víno
- kůra z ½ citronujemně nastrouhaná
- 140 g zakysaná smetana
- ½ malá hlávka kapustynakrouhaná najemno
- kcal963
- tuky48g
- nasycené21g
- sacharidy114g
- cukry16g
- vláknina9g
- proteín21g
- sůl0.68g
Postup přípravy
krok 1
Troubu rozehřejte na 200°C. V míse smíchejte strouhanku s polovinou oleje a 1 stroužkem česneku, osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem. Rozložte na velký plech vyložený pečicím papírem a nechte 8 minut zezlátnout v troubě. Vyjměte a dejte stranou.
krok 2
Těstoviny uvařte a dente (na skus) ve velkém množství osolené vody. Zatímco se vaří, rozehřejte v pánvi zbývající olej a opékejte na něm cibuli a zbývající česnek dozlatova. Osolte, opepeřte. Poté přidejte víno a citronovou kůru. Nechte částečně odpařit, poté přidejte crème fraîche. Sundejte z ohně, ale udržujte v teple.
krok 3
Poslední 3 minuty před koncem vaření těstovin přidejte do hrnce kapustu. Pak společně sceďte a vraťte do hrnce, přidejte omáčku z pánve a promíchejte. Rozdělte mezi 2 talíře a posypte křupavou strouhankou.