Bistro salát s baby špenátem
Rychlý bistro salát s baby špenátem oceníte jako samostatnou lehkou večeři, hodí se ovšem i jako sofistikovaná příloha. Jednoduchý salát, který snadno přizpůsobíte chutím návštěvy. Hotový ho máte do půl hodiny.
Ve středním hrnci na nízkém plamenu rozehřejte olej a máslo a na něm restujte cibuli dokud nebude měkká a průhledná. Přidejte česnek a další 2 minuty restujte.
K základu přidejte smetanu, mascarpone, parmazán a bujónovou kostku. Promíchejte a přidejte tepelně upravené a natrhané kuřecí maso a slaninu, aby se prohřály.
Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Při cezení těstovin odložte přibližně 100 ml vody z těstovin. Následně smíchejte těstoviny s krémovou omáčkou a přidejte dostatek vody z vaření těstovin, aby byla omáčka dokonale krémová. Posypte petrželkou a podávejte se zeleným salátem.