Těstoviny s mušlemi à la mouclade
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 2
Suroviny
- 140 g špagety nebo bucatini
- 1 lžíce máslo
- 1 cibule, jemně nasekaná
- 2 lžičky jemné kari koření
- 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 500 g čerstvé slávky očištěné a zavřené
- 100 ml suché bílé víno smíchané s 50 ml vody
- 4 lžíce smetana ke šlehání
- hrst čerstvého koriandru (nebo petrželky), hrubě nasekané
Postup přípravy
- KROK 1
Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu. Mezitím rozehřejte velkou, širokou pánev, ke které máte padnoucí poklici. Rozpusťte máslo a vsypte cibuli. Přikryjte a duste na středním ohni asi 7 minut, dokud cibule nezměkne a tu a tam nezezlátne. Odkyjte, přidejte kari a česnek a restujte ještě 1 minutu.
- KROK 2
Zvyšte teplotu a přidejtedo pánve mušle . Zalijte vínem (měl by se zvednout oblak páry), poté přikryjte přiléhající pokličkou. Vařte zprudka 5 minut, dokud nejsou mušle všechny mušle otevřené, občas zatřeste pánví. Vyhoďte všechny slávky, které zůstaly zavřené, poté vyberte mušle z pánve děrovanou lžící a dejte stranou. Hotové těstoviny sceďte.
- KROK 3
Do pánve po mušlích vmíchejte smetanu a poté vařte asi půl minuty, dokud omáčka trochu nezhoustne. Pokud je hustá naopak moc, přidejte kapku vody. Ochutnejte a podle chuti osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem - ten by měl být na chuti poznat, protože v omáčce zastupuje pálivost chilli. Vraťte mušle do pánve, přidejte koriandr a těstoviny a dobře promíchejte. Podávejte v mělkých miskách s mísou na vyhozené schránky mušlí.