reklama

Suroviny

  • 400 g penne
  • 500 g svazek chřestu, pazochy očištěné a nakrájené na 3 kusy
  • 2 lžíce olivový olej
  • 6 plátků pancetty, nakrájených na kousky
  • 200 g třešňová rajčátka, rozpůlená
  • hrst čerstvé bazalky
  • strouhaný parmazán, k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu rozehřejte na 200°C. Těstoviny dejte vařit do osolené vodě. Chřest vložte do pekáčku a promíchejte promíchejte s olejem a pancettou. Vložte do trouby a pečte 10 minut, dokud pancetta nebude křupavá, pak přidejte rajčata a pečte dalších 5 minut.

  • KROK 2

    Těstoviny sceďte a přidejte do pekáčke spolu s natrhanými lístky bazalky. Osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Důkladně společně promíchejte, aby se těstoviny obalily tukem z oleje a pancetty. Podávejte v miskách posypané strouhaným parmazánem.

reklama
reklama
reklama
reklama