reklama

  • 400 g penne
  • 500 g svazek chřestu
    pazochy očištěné a nakrájené na 3 kusy
  • 2 lžíce olivový olej
  • 6 plátků pancetty
    nakrájených na kousky
  • 200 g třešňová rajčátka
    rozpůlená
  • hrst čerstvé bazalky
  • strouhaný parmazán
    k podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal520
  • tuky15g
  • nasycené4g
  • sacharidy80g
  • cukry6g
  • vláknina5g
  • proteín22g
  • sůl0.82g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu rozehřejte na 200°C. Těstoviny dejte vařit do osolené vodě. Chřest vložte do pekáčku a promíchejte promíchejte s olejem a pancettou. Vložte do trouby a pečte 10 minut, dokud pancetta nebude křupavá, pak přidejte rajčata a pečte dalších 5 minut.

  • krok 2

    Těstoviny sceďte a přidejte do pekáčke spolu s natrhanými lístky bazalky. Osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Důkladně společně promíchejte, aby se těstoviny obalily tukem z oleje a pancetty. Podávejte v miskách posypané strouhaným parmazánem.

reklama
reklama
reklama
reklama