Těstoviny s pečeným chřestem, pancettou a rajčátky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 400 g penne
- 500 g svazek chřestu, pazochy očištěné a nakrájené na 3 kusy
- 2 lžíce olivový olej
- 6 plátků pancetty, nakrájených na kousky
- 200 g třešňová rajčátka, rozpůlená
- hrst čerstvé bazalky
- strouhaný parmazán, k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu rozehřejte na 200°C. Těstoviny dejte vařit do osolené vodě. Chřest vložte do pekáčku a promíchejte promíchejte s olejem a pancettou. Vložte do trouby a pečte 10 minut, dokud pancetta nebude křupavá, pak přidejte rajčata a pečte dalších 5 minut.
- KROK 2
Těstoviny sceďte a přidejte do pekáčke spolu s natrhanými lístky bazalky. Osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Důkladně společně promíchejte, aby se těstoviny obalily tukem z oleje a pancetty. Podávejte v miskách posypané strouhaným parmazánem.