Těstoviny s pečeným chřestem, pancettou a rajčátky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 400 g penne
- 500 g svazek chřestupazochy očištěné a nakrájené na 3 kusy
- 2 lžíce olivový olej
- 6 plátků pancettynakrájených na kousky
- 200 g třešňová rajčátkarozpůlená
- hrst čerstvé bazalky
- strouhaný parmazánk podávání
- kcal520
- tuky15g
- nasycené4g
- sacharidy80g
- cukry6g
- vláknina5g
- proteín22g
- sůl0.82g
Postup přípravy
krok 1
Troubu rozehřejte na 200°C. Těstoviny dejte vařit do osolené vodě. Chřest vložte do pekáčku a promíchejte promíchejte s olejem a pancettou. Vložte do trouby a pečte 10 minut, dokud pancetta nebude křupavá, pak přidejte rajčata a pečte dalších 5 minut.
krok 2
Těstoviny sceďte a přidejte do pekáčke spolu s natrhanými lístky bazalky. Osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Důkladně společně promíchejte, aby se těstoviny obalily tukem z oleje a pancetty. Podávejte v miskách posypané strouhaným parmazánem.