reklama

Suroviny

  • 400 g krátké těstoviny (například penne)
  • 250 g hnědé žampiony, očištěné
  • 8 plátky slaniny
  • 4 lžíce zelené pesto
  • 200 ml crème fraîche se sníženým obsahem tuku
  • hrst lístky bazalky

Postup přípravy

  • KROK 1

    Těstoviny uvařte ve velkém hrnci ve vroucí vodě podle návodu na obalu. Mezitím nakrájejte houby na plátky a slaninu nakrájejte ostrým nožem na kousky (nebo ji můžete nastříhat nůžkami.)

  • KROK 2

    Odeberte trochu vody, v níž se těstoviny vařily, poté je sceďte a dejte stranou. Ve stejném hrnci opečte slaninu a houby dozlatova, trvá to asi 5 minut. Opékejte nejlépe zprudka, aby se houby restovaly na tuku ze slaniny a nepustily příliš vody.

  • KROK 3

    Těstoviny a odloženou vodu vložte zpět do hrnce a zamíchejte a 1 minutu prohřívejte. Sundejte hrnec z ohně, po lžících vmíchejte pesto, crème fraîche a většinu bazalky. Promíchejte, aby se vše spojilo. Posypte zbylou bazalkou a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama