
Těstoviny se slaninou a houbami
Jednoduché těstoviny se slaninou, houbami a pestem jsou ideálním jídlem pro všední dny. Jsou hotové za méně než 30 minut a našpiníte jediný kousek nádobí. Bazalkové zelené pesto můžete vyměnit i za červené.
- 400 g krátké těstoviny (například penne)
- 250 g hnědé žampionyočištěné
- 8 plátky slaniny
- 4 lžíce zelené pesto
- 200 ml crème fraîche se sníženým obsahem tuku
- hrst lístky bazalky
Nutriční hodnoty: k podávání
- kcal567
- tuky20g
- nasycené9g
- sacharidy78g
- cukry0g
- vláknina4g
- proteín23g
- sůl1.41g
Postup přípravy
krok 1
Těstoviny uvařte ve velkém hrnci ve vroucí vodě podle návodu na obalu. Mezitím nakrájejte houby na plátky a slaninu nakrájejte ostrým nožem na kousky (nebo ji můžete nastříhat nůžkami.)
krok 2
Odeberte trochu vody, v níž se těstoviny vařily, poté je sceďte a dejte stranou. Ve stejném hrnci opečte slaninu a houby dozlatova, trvá to asi 5 minut. Opékejte nejlépe zprudka, aby se houby restovaly na tuku ze slaniny a nepustily příliš vody.
krok 3
Těstoviny a odloženou vodu vložte zpět do hrnce a zamíchejte a 1 minutu prohřívejte. Sundejte hrnec z ohně, po lžících vmíchejte pesto, crème fraîche a většinu bazalky. Promíchejte, aby se vše spojilo. Posypte zbylou bazalkou a podávejte.