
Těstoviny se šunkou a hráškovo-mátovým pestem
Lehce neobvyklé, přesto tak geniální spojení hrášku a čerstvé máty dodá těstovinám výraznou chuť a svěží zelenou barvu. Krémovou konzistenci zajistí crème fraîche, ale pokud ho nemáte, klidně použijte tučnou zakysanou smetanu. Stačí pár surovin, minimum práce a do půl hodiny už můžete jíst.
- 400 g těstoviny
- 400 g hrášekmražený, nechat rozmrazit
- ½ svazek mátyotrhané listy
- 50 g parmazánnebo pecorino, nastrouhaný, plus navíc k podání (volitelné)
- 100 g crème fraîchepolotučné
- 175 g šunkauzená, nakrájená na nudličky nebo strouhaná
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal487
- tuky12g
- nasycené6g
- sacharidy65g
- cukry5g
- vláknina7g
- proteín30g
- sůl1.3g
Postup přípravy
krok 1
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu a na poslední 1 minutu vaření přidejte 200 g hrášku. Sceďte a ponechte si část vody stranou.
krok 2
Mezitím rozmixujte zbytek hrášku, mátu, polovinu parmezánu a crème fraîche do hladka a poté okořeňte. Když jsou těstoviny uvařené, vraťte je zpět do pánve na oheň a po lžících přidejte hráškovou smetanu, šunku a zbylý parmezán. Míchejte, aby se těstoviny rovnoměrně obalily, a pokud jsou příliš husté, podlijte odloženou vodu. Ihned podávejte a pokud chcete, navrch zasypte parmazánem.