reklama

  • 250 g plněné tortellini
    (použili jsme ricottu a špenát)
  • 2 plátky slanina
    libová
  • 25 g vlašský ořech
    kousky
  • 1 citron
    šťáva z 1 a kůra z 1/2 citronu
  • 1 lžíce parmazán
    jemně nastrouhaný, plus na posypání
  • 1 lžíce olivový olej
    plus na servírování
  • 100 g špenát
    listový
  • 2 lžíce ricotta

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal285
  • tuky14g
  • nasycené5g
  • sacharidy30g
  • cukry3g
  • vláknina2g
  • proteín11g
  • sůl1.13g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozpalte gril. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, poté slijte a mírně tekoucí vodou zchlaďte. Mezitím ogrilujte slaninu dozlatova, aby měla křupavé okraje. Když je téměř hotová, vyklopte vlašské ořechy na plech a mírně je opražte. Slaninu nakrájejte na proužky.

  • krok 2

    Ve velké míse smíchejte citronovou kůru a šťávu, parmazán a olej. Dochuťte pepřem, poté přidejte špenát, tortellini, slaninu, vlašské ořechy a dobře promíchejte. Poté přidejte ricottu a jemně promíchejte. Podle chuti osolte, pokapejte olejem, zasypte parmazánem a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama