reklama

Suroviny

  • 250 g plněné tortellini (použili jsme ricottu a špenát)
  • 2 plátky slanina libová
  • 25 g vlašský ořech, kousky
  • 1 citron, šťáva z 1 a kůra z 1/2 citronu
  • 1 lžíce parmazán, jemně nastrouhaný, plus na posypání
  • 1 lžíce olivový olej, plus na servírování
  • 100 g špenát listový
  • 2 lžíce ricotta

Postup přípravy

  • KROK 1

    Rozpalte gril. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, poté slijte a mírně tekoucí vodou zchlaďte. Mezitím ogrilujte slaninu dozlatova, aby měla křupavé okraje. Když je téměř hotová, vyklopte vlašské ořechy na plech a mírně je opražte. Slaninu nakrájejte na proužky.

  • KROK 2

    Ve velké míse smíchejte citronovou kůru a šťávu, parmazán a olej. Dochuťte pepřem, poté přidejte špenát, tortellini, slaninu, vlašské ořechy a dobře promíchejte. Poté přidejte ricottu a jemně promíchejte. Podle chuti osolte, pokapejte olejem, zasypte parmazánem a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama