Tortellini s ricottou, špenátem a slaninou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 250 g plněné tortellini(použili jsme ricottu a špenát)
- 2 plátky slaninalibová
- 25 g vlašský ořechkousky
- 1 citronšťáva z 1 a kůra z 1/2 citronu
- 1 lžíce parmazánjemně nastrouhaný, plus na posypání
- 1 lžíce olivový olejplus na servírování
- 100 g špenátlistový
- 2 lžíce ricotta
- kcal285
- tuky14g
- nasycené5g
- sacharidy30g
- cukry3g
- vláknina2g
- proteín11g
- sůl1.13g
Postup přípravy
krok 1
Rozpalte gril. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, poté slijte a mírně tekoucí vodou zchlaďte. Mezitím ogrilujte slaninu dozlatova, aby měla křupavé okraje. Když je téměř hotová, vyklopte vlašské ořechy na plech a mírně je opražte. Slaninu nakrájejte na proužky.
krok 2
Ve velké míse smíchejte citronovou kůru a šťávu, parmazán a olej. Dochuťte pepřem, poté přidejte špenát, tortellini, slaninu, vlašské ořechy a dobře promíchejte. Poté přidejte ricottu a jemně promíchejte. Podle chuti osolte, pokapejte olejem, zasypte parmazánem a podávejte.