Tortellini s ricottou, špenátem a slaninou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 250 g plněné tortellini (použili jsme ricottu a špenát)
- 2 plátky slanina libová
- 25 g vlašský ořech, kousky
- 1 citron, šťáva z 1 a kůra z 1/2 citronu
- 1 lžíce parmazán, jemně nastrouhaný, plus na posypání
- 1 lžíce olivový olej, plus na servírování
- 100 g špenát listový
- 2 lžíce ricotta
Postup přípravy
- KROK 1
Rozpalte gril. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, poté slijte a mírně tekoucí vodou zchlaďte. Mezitím ogrilujte slaninu dozlatova, aby měla křupavé okraje. Když je téměř hotová, vyklopte vlašské ořechy na plech a mírně je opražte. Slaninu nakrájejte na proužky.
- KROK 2
Ve velké míse smíchejte citronovou kůru a šťávu, parmazán a olej. Dochuťte pepřem, poté přidejte špenát, tortellini, slaninu, vlašské ořechy a dobře promíchejte. Poté přidejte ricottu a jemně promíchejte. Podle chuti osolte, pokapejte olejem, zasypte parmazánem a podávejte.