reklama

Suroviny

  • 1 lžička slunečnicový olej
  • 1 lžíce thajská červená kari pasta
  • 1 cibule, nakrájená
  • 250 ml kokosové mléko, nejlépe nízkotučné
  • 500 g filet lososa, bez kůže a nakrájený na kousky
  • 200 g zelené fazolky, očištěné
  • lístky koriandru nebo thajské bazalky, k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Ve velké pánvi rozehřejte olej a poté přidejte kari pastu a chvíli opékejte. Vmíchejte cibuli a restujte na mírném ohni asi 5 minut nebo dokud nezměkne. Zalijte kokosovým mlékem a přiveďte k varu. Pak oheň ztlumte a vložte kousky lososa a fazolky.

  • KROK 2

    Nechte 5 minut mírně probublávat, dokud se z lososa snadno neoddělují jemné plátky masa a fazolky nezměknou. Posypte koriandrem nebo bazalkou a podávejte s bílou rýží.

reklama
reklama
reklama
reklama