Thajské červené kari s lososem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 lžička slunečnicový olej
- 1 lžíce thajská červená kari pasta
- 1 cibule, nakrájená
- 250 ml kokosové mléko, nejlépe nízkotučné
- 500 g filet lososa, bez kůže a nakrájený na kousky
- 200 g zelené fazolky, očištěné
- lístky koriandru nebo thajské bazalky, k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Ve velké pánvi rozehřejte olej a poté přidejte kari pastu a chvíli opékejte. Vmíchejte cibuli a restujte na mírném ohni asi 5 minut nebo dokud nezměkne. Zalijte kokosovým mlékem a přiveďte k varu. Pak oheň ztlumte a vložte kousky lososa a fazolky.
- KROK 2
Nechte 5 minut mírně probublávat, dokud se z lososa snadno neoddělují jemné plátky masa a fazolky nezměknou. Posypte koriandrem nebo bazalkou a podávejte s bílou rýží.