Thajský kuřecí salát
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- bez vaření
- Velmi snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 pekingské zelí na proužky
- 2 kuře prsa, vařená, nebo 200 g zbylého vařeného kuřecího masa
- 1 mango, oloupané a nakrájené na proužky
- máta otrhané lístky
- 6 jarní cibulka šikmo nakrájená
- 3 lžíce arašídy, slané, nebo solené kešu, nahrubo nasekané
Na dresink
- 4 ks limeta, vymačkaná šťáva
- 4 lžíce sezamový olej
- 1 špetka cukr
- 1 střik rybí omáčka
- 2 chilli paprička velká, zbavená semínek a nakrájená nadrobno
Postup přípravy
- KROK 1
Na dresink smíchejte všechny ingredience a míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
- KROK 2
Ve velké míse smíchejte všechny ingredience na salát kromě ořechů. Prolijte dresinkem a okořeňte černým pepřem. Před podáváním posypte ořechy.