reklama

Suroviny

  • 200 g těstovin, penne, nebo jiné větší těstoviny
  • sůl
  • 1 stroužek česneku, lze použít i sušený česnek
  • 1 čl papriky, sladká
  • 0,5 čl papriky, pikantní
  • 1 PL Parmazánu, strouhaný
  • 1-2 PL oleje

Na dressink

  • 1 stroužek česneku
  • svazek petrželky
  • 1 čl citronové šťávy
  • 300 g jogurtu
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

  • KROK 1

    Těstoviny uvaříme v hrnci s mírně osolenou vodou podle návodu na obalu do al dente, poté je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • KROK 2

    Troubu předehřejte na 200 stupňů (horní/spodní ohřev) . Česnek oloupejte a prolisujte nebo nakrájejte velmi nadrobno. Smíchejte papriku, parmazán, česnek a olivový olej na marinádu.

  • KROK 3

    Uvařené těstoviny důkladně promíchejte s marinádou a poté rovnoměrně rozetřete na plech vyložený pečicím papírem. Těstoviny by se měly navzájem dotýkat co nejméně. Těstoviny pečte v předehřáté troubě 15-20 minut do křupava.

  • KROK 4

    Mezitím si připravte dip. K tomu oloupejte česnek a nasekejte nebo prolisujte nadrobno. Petrželku opláchneme, osušíme a nasekáme nadrobno. Obojí smícháme s citronovou šťávou a jogurtem a nakonec dochutíme solí a pepřem.

  • KROK 5

    Nudlové chipsy nechte mírně vychladnout a poté je podávejte s jogurtovým dipem.

reklama
reklama
reklama
reklama