reklama

  • 200 g těstovin
    penne, nebo jiné větší těstoviny
  • sůl
  • 1 stroužek česneku
    lze použít i sušený česnek
  • 1 čl papriky
    sladká
  • 0,5 čl papriky
    pikantní
  • 1 PL Parmazánu
    strouhaný
  • 1-2 PL oleje

Na dressink

  • 1 stroužek česneku
  • svazek petrželky
  • 1 čl citronové šťávy
  • 300 g jogurtu
  • sůl
  • pepř

    Postup přípravy

    • krok 1

      Těstoviny uvaříme v hrnci s mírně osolenou vodou podle návodu na obalu do al dente, poté je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

    • krok 2

      Troubu předehřejte na 200 stupňů (horní/spodní ohřev) . Česnek oloupejte a prolisujte nebo nakrájejte velmi nadrobno. Smíchejte papriku, parmazán, česnek a olivový olej na marinádu.

    • krok 3

      Uvařené těstoviny důkladně promíchejte s marinádou a poté rovnoměrně rozetřete na plech vyložený pečicím papírem. Těstoviny by se měly navzájem dotýkat co nejméně. Těstoviny pečte v předehřáté troubě 15-20 minut do křupava.

    • krok 4

      Mezitím si připravte dip. K tomu oloupejte česnek a nasekejte nebo prolisujte nadrobno. Petrželku opláchneme, osušíme a nasekáme nadrobno. Obojí smícháme s citronovou šťávou a jogurtem a nakonec dochutíme solí a pepřem.

    • krok 5

      Nudlové chipsy nechte mírně vychladnout a poté je podávejte s jogurtovým dipem.

    reklama
    reklama
    reklama
    reklama