Tortilla s tuňákem
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Velmi snadné
- Porce 8
Přejít na suroviny
- 170 g tuňáka v oleji
- 150 g konzervované kukuřice
- 300 g červené paprikynebo jiné barevné
- pažitka
- 150 g tvrdého sýru
- 60 g majonézy
- 10 g hořčice
- 2g sůl
- 2g pepř
- 250g tortilly
- kcal300
- tuky15g
- nasycené5g
- sacharidy25g
- cukry5g
- vláknina3g
- proteín20gbohatý na
- sůl0.5g
Postup přípravy
krok 1
Náplň do tortilly: tuňáka a kukuřici slijeme z nálevu. Papriku nakrájíme na kostičky a pažitku jemně nasekáme. Tvrdý sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Všechny ingredience dáme do mísy. Smícháme s majonézou a hořčicí. Dochutíme špetkou soli a pepřem.
krok 2
Rolování rolek: na rozložené tortilly položíme 2 lžíce náplně. Zabalíme je do ruličky a během rolování přitlačujeme ingredience do středu, aby nevytekly ven.
krok 3
Krájení na porce: zabalené tortilly s tuňákem krájíme na kousky o šířce cca 3 cm. Uložíme na talíř nebo prkýnko a podáváme na stůl.