reklama

  • 1 lžička olivový olej
  • 1 cibule
    nakrájená
  • 1 paprika
    červená nebo žlutá, zbavená semínek a nakrájená
  • 200 g konzervovaná rajčata krájená
  • 85 g fazole
    konzervované, různé druhy, opláchnuté a sceděné
  • špetka chilli paprička
    jemně pálivá
  • 3 hrsti špenát
    čerstvé listy
  • 4 toritilly
    o průměru asi 20 cm

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal361
  • tuky4g
  • nasycené1g
  • sacharidy74g
  • cukry0g
  • vláknina8g
  • proteín13g
  • sůl1.47g

Postup přípravy

  • krok 1

    Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli, papriku a několik minut mírně restujte, dokud nezměknou.

  • krok 2

    Přidejte rajčata, směs fazolí z konzervy a také chilli papričku. Zahřívejte, dokud omáčka nezačne bublat, poté snižte teplotu a 10 minut vařte doměkka. Nyní přidejte ke směsi špenát a vařte, dokud listy nezvadnou – bude to trvat asi minutu. Odstraňte pánev z ohně a dochuťte – sůl byste neměli potřebovat, i když možná bude třeba trochu pepře a případně ještě chilli, pokud máte rádi pálivé.

  • krok 3

    Tortilly položte na pracovní desku, lžící přendejte náplň a složte je do trojúhelníků.

reklama
reklama
reklama
reklama