Tortilly se špenátem a rajčaty
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Snadné
- 2 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 lžička olivový olej
- 1 cibule, nakrájená
- 1 paprika, červená nebo žlutá, zbavená semínek a nakrájená
- 200 g konzervovaná rajčata krájená
- 85 g fazole, konzervované, různé druhy, opláchnuté a sceděné
- špetka chilli paprička, jemně pálivá
- 3 hrsti špenát, čerstvé listy
- 4 toritilly o průměru asi 20 cm
Postup přípravy
- KROK 1
Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli, papriku a několik minut mírně restujte, dokud nezměknou.
- KROK 2
Přidejte rajčata, směs fazolí z konzervy a také chilli papričku. Zahřívejte, dokud omáčka nezačne bublat, poté snižte teplotu a 10 minut vařte doměkka. Nyní přidejte ke směsi špenát a vařte, dokud listy nezvadnou – bude to trvat asi minutu. Odstraňte pánev z ohně a dochuťte – sůl byste neměli potřebovat, i když možná bude třeba trochu pepře a případně ještě chilli, pokud máte rádi pálivé.
- KROK 3
Tortilly položte na pracovní desku, lžící přendejte náplň a složte je do trojúhelníků.