reklama

Suroviny

  • 1 lžička olivový olej
  • 1 cibule, nakrájená
  • 1 paprika, červená nebo žlutá, zbavená semínek a nakrájená
  • 200 g konzervovaná rajčata krájená
  • 85 g fazole, konzervované, různé druhy, opláchnuté a sceděné
  • špetka chilli paprička, jemně pálivá
  • 3 hrsti špenát, čerstvé listy
  • 4 toritilly o průměru asi 20 cm

Postup přípravy

  • KROK 1

    Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli, papriku a několik minut mírně restujte, dokud nezměknou.

  • KROK 2

    Přidejte rajčata, směs fazolí z konzervy a také chilli papričku. Zahřívejte, dokud omáčka nezačne bublat, poté snižte teplotu a 10 minut vařte doměkka. Nyní přidejte ke směsi špenát a vařte, dokud listy nezvadnou – bude to trvat asi minutu. Odstraňte pánev z ohně a dochuťte – sůl byste neměli potřebovat, i když možná bude třeba trochu pepře a případně ještě chilli, pokud máte rádi pálivé.

  • KROK 3

    Tortilly položte na pracovní desku, lžící přendejte náplň a složte je do trojúhelníků.

reklama
reklama
reklama
reklama