reklama

  • 1 plátek chleba
    starší, bez kůrky
  • 1 svazek petrželka
  • 1 citron
    kůra i šťáva
  • 1 lžíce olivový olej
  • 2 filety treska
    každý asi 175 g
  • 260 g zelenina
    balená směs (hrášek a fazole nebo směs hrášku, póru a špenátu)
  • 1 lžička hořčice
    hrubozrnná

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal317
  • tuky9g
  • nasycené2g
  • sacharidy21g
  • cukry5g
  • vláknina5g
  • proteín40g
  • sůl0.66g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu rozehřejte na 190 °C. Chléb natrhejte na kousky a vložte do kuchyňského robotu s petrželkou a citronovou kůrou a společně rozmixujte na hrubší strouhanku.

  • krok 2

    Mělkou zapékací mísu lehce naolejujte a poté do ní v jedné vrstvě naskládejte tresku. Rybu lehce potřete olejem a poté na ní přitlačte bylinkovou drobenku. Pečte 10-12 min.

  • krok 3

    Mezitím zeleninu poduste v páře, dokud nezměkne, a poté přidejte zbývající olej, hořčici a citronovou šťávu. Podávejte k rybě.

reklama
reklama
reklama
reklama