Treska s bylinkovou krustou a letní zeleninou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Přejít na suroviny
- 1 plátek chlebastarší, bez kůrky
- 1 svazek petrželka
- 1 citronkůra i šťáva
- 1 lžíce olivový olej
- 2 filety treskakaždý asi 175 g
- 260 g zeleninabalená směs (hrášek a fazole nebo směs hrášku, póru a špenátu)
- 1 lžička hořčicehrubozrnná
- kcal317
- tuky9g
- nasycené2g
- sacharidy21g
- cukry5g
- vláknina5g
- proteín40g
- sůl0.66g
Postup přípravy
krok 1
Troubu rozehřejte na 190 °C. Chléb natrhejte na kousky a vložte do kuchyňského robotu s petrželkou a citronovou kůrou a společně rozmixujte na hrubší strouhanku.
krok 2
Mělkou zapékací mísu lehce naolejujte a poté do ní v jedné vrstvě naskládejte tresku. Rybu lehce potřete olejem a poté na ní přitlačte bylinkovou drobenku. Pečte 10-12 min.
krok 3
Mezitím zeleninu poduste v páře, dokud nezměkne, a poté přidejte zbývající olej, hořčici a citronovou šťávu. Podávejte k rybě.