reklama

Suroviny

  • 1 plátek chleba, starší, bez kůrky
  • 1 svazek petrželka
  • 1 citron, kůra i šťáva
  • 1 lžíce olivový olej
  • 2 filety treska, každý asi 175 g
  • 260 g zelenina, balená směs (hrášek a fazole nebo směs hrášku, póru a špenátu)
  • 1 lžička hořčice hrubozrnná

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu rozehřejte na 190 °C. Chléb natrhejte na kousky a vložte do kuchyňského robotu s petrželkou a citronovou kůrou a společně rozmixujte na hrubší strouhanku.

  • KROK 2

    Mělkou zapékací mísu lehce naolejujte a poté do ní v jedné vrstvě naskládejte tresku. Rybu lehce potřete olejem a poté na ní přitlačte bylinkovou drobenku. Pečte 10-12 min.

  • KROK 3

    Mezitím zeleninu poduste v páře, dokud nezměkne, a poté přidejte zbývající olej, hořčici a citronovou šťávu. Podávejte k rybě.

reklama
reklama
reklama
reklama