Treska s bylinkovou krustou a letní zeleninou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 plátek chleba, starší, bez kůrky
- 1 svazek petrželka
- 1 citron, kůra i šťáva
- 1 lžíce olivový olej
- 2 filety treska, každý asi 175 g
- 260 g zelenina, balená směs (hrášek a fazole nebo směs hrášku, póru a špenátu)
- 1 lžička hořčice hrubozrnná
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu rozehřejte na 190 °C. Chléb natrhejte na kousky a vložte do kuchyňského robotu s petrželkou a citronovou kůrou a společně rozmixujte na hrubší strouhanku.
- KROK 2
Mělkou zapékací mísu lehce naolejujte a poté do ní v jedné vrstvě naskládejte tresku. Rybu lehce potřete olejem a poté na ní přitlačte bylinkovou drobenku. Pečte 10-12 min.
- KROK 3
Mezitím zeleninu poduste v páře, dokud nezměkne, a poté přidejte zbývající olej, hořčici a citronovou šťávu. Podávejte k rybě.